Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmaivólé és birsalmapüré

Birsalmaivólé és birsalmapüré
Birsalmaivólé és birsalmapüré
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Októbertől februárig van a birsalma szezonja, számos finomság készíthető belőle, én most a pürével és az ivólével próbálkoztam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk (meglehetősen fáradságos munka, de megéri).
  2. A megtisztított gerezdeket egy lábosba tesszük, leöntjük a citromlével és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a szegfűszeget.
  4. A birsalmás kompótot fedő nélkül felforraljuk, majd lassú tűzön fedő alatt 20 percig főzzük.
  5. 20 perc elteltével ellenőrzzük, hogy kellően puhák-e a birsalmagerezdek, ha nem, még főzzük tovább.
  6. Ha a gerezdek megpuhultak, a levét leöntjük és a gerezdeket kevés lével összeturmixoljuk.
  7. A birsalmapürét szitán lecsöpögtetjük,a felfogott levet a leöntött léhez adjuk.
  8. Az így elkészítetett levet ivóléként hasznáhatjuk, a pürét pedig sülthúsok mellé kínálhatjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 722
elküldve: 3
receptkönyvben: 165
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

108
birs 1 kg
cukor 2 ek
fahéj 1 kk
szegfűszeg 5 db
citromlé 1 citromból nyert