Birsalmaivólé és birsalmapüré
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g birsalma87 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g birsalma348 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
434
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
94.3g birsalma33 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.8g citromlé1 kcal
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 137 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 548.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
434
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
1 kk fahéj
-
5 db szegfűszeg
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A birsalmákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk (meglehetősen fáradságos munka, de megéri).
- A megtisztított gerezdeket egy lábosba tesszük, leöntjük a citromlévelés felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a szegfűszeget.
- A birsalmás kompótot fedő nélkül felforraljuk, majd lassú tűzön fedő alatt 20 percig főzzük.
- 20 perc elteltével ellenőrzzük, hogy kellően puhák-e abirsalmagerezdek, ha nem,még főzzük tovább.
- Ha a gerezdek megpuhultak, a levét leöntjük ésa gerezdeket kevés lével összeturmixoljuk.
- A birsalmapürét szitán lecsöpögtetjük,a felfogott levet a leöntött léhez adjuk.
- Az így elkészítetett levet ivóléként hasznáhatjuk, apürét pedig sülthúsok mellé kínálhatjuk.
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 23366
- Feltöltés dátuma: 2009. október 26.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Októbertől februárig van a birsalma szezonja, számos finomság készíthető belőle, én most a pürével és az ivólével próbálkoztam.