Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torma télire

Torma télire
Torma télire
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, a tormát húsvétra készíti az ember... de nemrég lett felásva a kertem és rengeteg torma "útban volt", sajnáltam kidobni, így elkészítettem.

Nagyon-nagyon csíp a torma!

Ha valaki készített már tudja, hogy zárt ablakok mögött nem is igazán lehet, mert az embernek még a könnye is folyik:-) Ezért nátha ellen igazán hatásos gyógymód, tormát sütni:-)!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított tormát elektromos húsdarálón ledaráljuk, majd 2 nagyobb tálba szedjük, elfelezzük.
  2. Ezután mindkét tálhoz öntünk kb. 2-3 dl vizet és merülő mixerrel kicsit pürésítjük (ezt nem muszáj megtenni, csak aki krémesebben szereti).
  3. Az egyik tál tartalmát gáztepsibe terítjük és 200 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, amikor elkezd "puffogni" és megemelkedik. Ekkor kivesszük de VIGYÁZAT, mert iszonyatosan erős gőze van, nehogy megcsapjon bennünket!
  4. Még melegen visszatesszük a tálba és 1 dl ecetet, 15 dkg cukrot, 1ek sót, csipet natrium-benzoátot és a szalicilt keverünk hozzá. Majd üvegekbe töltjük, celofánnal, tetővel lezárjuk és mehet a spájzba.
  5. A másik tál tormával ugyanígy járunk el. Ekkora adagból annyi üveg torma lesz, amennyi a képen látható.
  6. Aki csípősen szereti, az ne süsse tovább, csak 10 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 46 471
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

ecetes torma, ecetes torma házilag, házi torma

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arminusz
Arminusz Sun, 2013-09-22 15:34

Tetszik a recepted!Annyit tennék csak hozzá,hogy én a tartósítókat kihagyom és csak borkősavat teszek bele.Ez jó tartósításra és a szín megőrzésére is.Egy tartósítószer szakértő ajánlotta,mivel a borkősav nem méreg.Sok gyümölcs természetes összetevője!:)

367
torma 400 dkg
ecet 2 dl
cukor 30 dkg
2 ek
nátrium-benzoát 1 késhegynyi
szalicil 1 késhegynyi