r
Nosalty Logó

Zacskós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Zacskós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6723 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    9942 micro
  • β-karotin
    26893 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 1678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt vastag karikára vágjuk, a kápiát hosszában negyedeljük, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a többit egyben hagyjuk.
  2. A húst bedörzsöljük sóval, majd mindent kétfelé osztva (a kömény és a paprika kivételével) egy-egy sütőzacskóba pakoljuk, majd a szárított zöldfűszerekkel a zacskó tartalmát megszórjuk.
  3. A mellékelt összehúzó fóliával lezárjuk a tasakokat, majd tepsibe fektetjük egymás mellé mindkettőt.
  4. A zacskót pár helyen megszurkáljuk.
  5. 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, ezalatt a zacskó felfújódik a gőztől, a benne lévő dolgok megpárolódnak.
  6. Felvágjuk a tasakok közepét hosszában és kinyitva még kb. 30 percig pirítjuk.
  7. Ebben a fázisban szórjuk a húsra a pirospaprikát és a köményt. Egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk pirítás közben.
  8. Amikor csirke már szép színt kap: elkészült, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 29149
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Extra köret: pezsgős párolt káposzta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke elkészítésének diétás változata, külön zsiradékot nem kell hozzáadni, a főétel és a köret egyben sül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek