r
Nosalty Logó

Pirított velővel töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
apecs
Pirított velővel töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1239 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2479 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1239 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    6104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az előzőleg lehártyázott, esetleges csontszilánkoktól megtisztított, megmosott velőt, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig kevergetve pirítjuk, ha elkészült félretesszük.
  2. A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, rátesszük a pirított velőt, feltekerjük, fogvájóval átszúrjuk, majd hagyományosan bepanírozzuk.
  3. Tepsibe helyezzük, étolajban 180 fokon félidőben megfordítva kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 25123
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Viszonylag olcsó, nagyon finom és laktató étel, amit egyszerű elkészíteni. Ha unjuk a rántott húst, érdemes feldobni egy kis velővel.

Hozzászólások

Gabys

Szia apecs, gyakorlatból tudom, hogy ez így, ahogy elkészítetted isteni finom. Én csak annyiban csinálom picit másképp, hogy jó ujjnyi vastag szeleteket vékony hegyes késsel felszúrom (zsebet készítek) ujjacskáimmal jól kitágítom körben és kanállal beletöltöm a tölteléket. Húst?vel lezárom aztán mehet a panír. Talán ez annyival jobb, hogy fixen nem megy ki a töltelék és nem kell bíbel?dni a csavargatással, klopfolással. Egyszer próbáld ki:) szép hétvégét, Gabi

apecs

Szia Gabys! Nagyon jó a módszered, valószín? jól is csinálod , de mi pont azért csináljuk így mert más módszerekkel mindig megszökött a vel?. Egyébként mint itt mindannyian tudjuk ez nem az én receptem, csak azért tettem fel, mert egyszer? és használható, lelkes kezd?knek is sikerülni fog, és nem találtam ilyet az oldalon. Köszönöm, neked is szép hétvégét.

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, finom étel lehet, de még mennyire, nagyon jó ötlet.:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Köszönöm, szuper, mentettem, nagyon szépen köszönöm! :D Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

El?bb nyomtam a gombot: mert nem írtam le, hogy azért köszönöm, mert finom... :) Tegnap készült , igaz semmi különleges oka nem volt, talán az, hogy péntek volt!!! :) Máskor is lesz, fogom készíteni ! :D :D

apecs

Örülök hogy tetszik a recept, és köszönöm a visszajelzést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!