Nosalty Logó

Pirított tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Pirított tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 463 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 1849 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 190 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 463 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7723.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    4177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 1849 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A besamelhez

Elkészítés

A tojáshoz

  1. Besamel készítése: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, fehéredésig keverjük. A tejet részletekben hozzáadjuk, kevergetjük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk hozzá.
  2. A besamelt elkeverjük a tojássárgájával, és ha kell, még sózzuk, fűszerezzük.
  3. Melegítsük meg, de ne forrjon föl.
  4. Tegyünk egy réteg szószt a jénai tál aljára, fektessük rá a felkarikázott tojásokat, szórjuk meg a kétféle reszelt sajttal.
  5. Újból besamel, majd tojás és sajt következik.
  6. A tetejét meghintjük zsemlemorzsával, majd felaprózott vajdarabkákkal.
  7. Tegyük előmelegített sütőbe, és pirítsuk 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6732
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Ajánló

A húsvétról megmaradt főtt tojás felhasználására nagyon jó módszer.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Veres Mari 44 recept

Mint annyi mindent, ezt is anyámtól tanultam, és így elkészítve megettem a főtt tojás sárgáját is, amit amúgy "fojtósnak" találtam.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tojáshoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek