r
Nosalty Logó

Rántott lágytojás (Oeuf mollet frit)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Rántott lágytojás (Oeuf mollet frit)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 1159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 2318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két darab tojást 5 percig főzünk. A főzés után azonnal tegyük őket hideg vagy jeges vízbe. Miután kellően kihűltek, óvatosan pucoljuk meg őket.
  2. A harmadik tojás sárgáját megtartjuk, és felverjük a panírozáshoz. A főtt lágytojásokat finoman megforgatjuk lisztben, a felvert tojássárgájában, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Egy serpenyőben vagy bármilyen edényben felhevítjük az olajat, majd a tojásokat 1 percig sütjük.
  4. Tálalás előtt minden tojás tetejére tegyünk egy evőkanál tejfölt vagy zöldfűszeres házi majonézt, szórjuk meg friss kaporral, frissen őrölt borssal és sópehellyel. Ha pedig elegáns előételként tálalnánk, tegyünk még a tetejére egy-egy teáskanál fekete kaviárt és apróra vágott újhagyma zöldjét.
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3604
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott lágytojás (Oeuf mollet frit)
Hering András 166 recept

A rántott lágytojás (franciául Oeuf mollet frit) a francia és a japán gasztronómia egyik legizgalmasabb és sokszor előforduló előétele. A tojást 5 percig lágyra főzik, majd hideg vagy jeges vízbe merítik. Amint kihűlt megpucolják és bundázzák, ahogy azt mi is tesszük a rántott hús esetében. A liszt, tojás és zsemle- vagy panko morzsából álló panírba megforgatott tojásokat ezután forró olajban sütik ki 1 perc alatt, hogy a tojás sárgája folyós, a fehérje pedig viszonylag kemény maradjon. A rántott lágytojásokat a franciák előszeretettel tálalják salátákhoz, mártásokhoz, zöldségpürékhez vagy crème fraîche-hoz (hagyományosan tejszínből készítik, amely természetesen megfelelő baktériumokat tartalmaz ahhoz, hogy megvastagítsa az állagát. A crème fraîche zsírtartalma kb. 30 százalék, emiatt kissé gazdagabb ízű és lágyabb, kevésbé édeskés, mint a tejföl), a japánok pedig egyenesen a ramenjük is dobják. Én ezúttal a francia konyha előtt tisztelegve kapros majonézes mártással, friss kaporral, apróra vágott újhagymával és kaviárral tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek