r
Nosalty Logó

Pirított máj babának és mamának

Lolacska
Pirított máj babának és mamának
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

203
Kalória
21.8g
Fehérje
5.5g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
170.2g
Víz
431.3g
Koleszterin
981.7mg
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    548 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    3100 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33017 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5962 micro
  • Kolin:
    1974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32900 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, átmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, olajon pirítjuk.
  3. A megtisztított, apró kockára vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk a hagymához, pár percig együtt pirítjuk.
  4. Rátesszük a májat, átforgatjuk, megszórjuk kevés pirospaprikával és öntünk rá 1,5 dl vizet. Szórjuk meg majorannával is.
  5. Fedő alatt puhára főzzük.
  6. Vegyük ki a babának szánt adagot, és tegyük félre.
  7. A maradékba szórjunk borsot, sót vagy ételízesítőt ízlésünk szerint, keverjük át, még egy percet főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ebből az egész család jól lakik! A babának kivett adagról az olajat szedjük le egy kanál segítségével, és úgy turmixoljuk (kicsit sózzuk meg)! A képen almás burgonyapürével kevertem, és pár adagot le is fagyasztottam. Hetente max. 2-szer adjunk májat. Továbbgondolva a receptet, isteni házi májkrémet is készíthetünk belőle! Akár magunknak, akár a babának.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...