Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sajtszószos penne

Gombás sajtszószos penne
Gombás sajtszószos penne
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet, amihez a helyi "macaroni cheese" receptje adta az ötletet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egyszerűbb, ha tálalás előtt egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a szósszal. Ezt a keveréket sajttal megszórva, sütőbe téve, tíz perc alatt pirosra süthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A gombát megtisztítjuk, gépi darálón ledaráljuk. Sajtot lereszeljük.
  3. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt, amihez a hideg tejben feltesszük a gombát főni.
  4. Miután a gombás tej felforrt, a hideg vízben feloldott keményítőt beleöntjük, és folytonos keverés közben pár percig tovább főzzük.
  5. Ezután beleszórjuk a reszelt sajtot, mustárt, borsot, petrezselymet, és további 5 percig kevergetjük közepes lángon, nehogy a szósz leégjen.
  6. Ha a sajt már teljesen elolvadt, ízlés szerint sózzuk.
  7. A tésztát a szósszal leöntve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 493
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombás-sajtos tészta, gombás penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

698
penne 50 dkg
gomba 50 dkg
cheddar sajt 300 g
tej 1.5 l
bors 1 kávéskanál
petrezselyem 6 szál
mustár 1 teáskanál
kukoricakeményítő 3 evőkanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint