r
Nosalty Logó

Pirított gombás Holstein szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szega
Pirított gombás Holstein szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 621 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1964 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jobb hatást érhetünk el, ha egy éjszakára bepácoljuk. A hússzeleteket szükségszerűen kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk (vagy steak fűszersóval beszórjuk), majd egy jól zárható edénybe fektetjük. Zúzott fokhagymával (egy gondolatnyi vizet adjunk a fokhagymához, úgy könnyebb kenegetni) és egy kis mustárral bekenjük a hússzeletek mindkét oldalát, rétegenként hagymakarikákat teszünk rá, és olajat csepegtetünk a húsra. Kész is a gyors olajos pácunk.
  2. A gombákat meghámozzuk, megmossuk, és felszeleteljük közepes cikkekre. A mennyiség soknak tűnhet, de a gomba nagyon sok vizet veszít főzés közben. Egy közepes hagymát finomra vágunk, olajon megdinsztelünk, majd rádobjuk a gombát, megvárjuk, míg levet ereszt, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a majorannát. Amikor bebarnult, félrerakjuk.
  3. A húst hirtelen kisütjük egy serpenyőben, ha le tudjuk fedni, akkor 2-3 forgatás után kicsit pároljuk is, így zaftosabb marad. A végén a hagymakarikákat is kisütjük a serpenyőben.
  4. A gombát a húsra tornyosítjuk, kisütjük hozzá a tükörtojást, és ezt is rátesszük, majd mellé a hagymakarikákat.
  5. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8505
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Ajánló

Ha a pácot nem nézzük, akkor nagyon hamar meg tudjuk csinálni. Ízletes, egyszerű vacsora az egész családnak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Részben véletlenen alapszik a recept. Ahol ettem, ott úgy emlékeztem, hogy gomba is van a tojás alatt. A családban így mindenkinek jobban ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.