r
Nosalty Logó

Gombás húspogácsa tejfölös mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Gombás húspogácsa tejfölös mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    669 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 1463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal és a lereszelt hagymával (hagyjunk egy kicsit a gombához is), majd a tojással és a zsemlemorzsával is összedolgozzuk. Annyi morzsát használjunk, amennyitől a massza, ha gombóccá formázzuk, ne terüljön el.
  2. A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és pici olajon a hagymával együtt megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Ha már majdnem kész, hozzáadhatjuk a petrezselymet.
  3. Olajozott vagy zsírozott tepsire tesszük a pogácsává formázott húst, és egy evőkanál segítségével mélyedéseket készítünk. Ebbe kerül a párolt gomba.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. (Az idő függ attól, hogy milyen húsból készítjük.)
  5. Ha megsült, tálra szedjük a pogácsákat, és a megmaradt zsírban vagy olajban elkeverjük a tejfölt, és felforraljuk, majd a vagdaltra öntjük.
  6. Hagyjuk, hogy kihűljön, és megdermedjen!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13356
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Párolt rizs, krumplipüré vagy spagetti illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Anyukám sosem főzött szakácskönyvből, így nem is volt csak néhány darab. Mikor már kezdtem a konyhában is a szárnyaimat bontogatni, akkor került a kezembe Pelle Józsefné: Jó ételek - jó ötletek című könyve, ami lassan már 40 éves. Olvasgattam a recepteket, és bejelöltem azokat, amiket úgy gondoltam, hogy ízleni fog a családnak. Miután végeztem vele minden alkalommal, amikor csak lehetett, ezeket főztem. Na, azóta is örülnek neki, mert pl. ez a recept is kedvenc lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...