Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás húspogácsa tejfölös mártással

Gombás húspogácsa tejfölös mártással
Gombás húspogácsa tejfölös mártással
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sosem főzött szakácskönyvből, így nem is volt csak néhány darab. Mikor már kezdtem a konyhában is a szárnyaimat bontogatni, akkor került a kezembe Pelle Józsefné: Jó ételek - jó ötletek című könyve, ami lassan már 40 éves. Olvasgattam a recepteket, és bejelöltem azokat, amiket úgy gondoltam, hogy ízleni fog a családnak. Miután végeztem vele minden alkalommal, amikor csak lehetett, ezeket főztem. Na, azóta is örülnek neki, mert pl. ez a recept is kedvenc lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizs, krumplipüré vagy spagetti illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal és a lereszelt hagymával (hagyjunk egy kicsit a gombához is), majd a tojással és a zsemlemorzsával is összedolgozzuk. Annyi morzsát használjunk, amennyitől a massza, ha gombóccá formázzuk, ne terüljön el.
  2. A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és pici olajon a hagymával együtt megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Ha már majdnem kész, hozzáadhatjuk a petrezselymet.
  3. Olajozott vagy zsírozott tepsire tesszük a pogácsává formázott húst, és egy evőkanál segítségével mélyedéseket készítünk. Ebbe kerül a párolt gomba.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. (Az idő függ attól, hogy milyen húsból készítjük.)
  5. Ha megsült, tálra szedjük a pogácsákat, és a megmaradt zsírban vagy olajban elkeverjük a tejfölt, és felforraljuk, majd a vagdaltra öntjük.
  6. Hagyjuk, hogy kihűljön, és megdermedjen!

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 408
elküldve: 3
receptkönyvben: 516
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás vagdalt, tejfölös gombás húspogácsa, gombával töltött fasírt tejfölösen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wanda2011
Wanda / Wanda2011 Sun, 2011-12-18 18:33

Kedves Mumuska!
Én is elkészítettem, isteni lett, ízlett mindenkinek.
Köszi a receptet.
Üdv: Erika

manna113
manna113 Sat, 2011-11-19 18:23

Kedves Mumuska!
Elkeszitettem, igaz a petrezselyemzöldet kifelejtettem. Viszont tettem bele aprora vagott sonkat. Varom hüljön es a paromat hazaerjen, aztan nekiülünk. :). Majonezes krumplisali lesz hozza.
Üdvözlettel: Ildiko

Anya-banya
Anya-banya Sat, 2011-11-05 20:31

Kedves Mumuska!
Nagyon eredeti ez a recept, nagyon tetszik. A családom mindent szeret.......mindent ami hús. Biztosan kipróbálom. Ez lesz a holnapi ebéd.
Köszi.

edo70
anyuci / edo70 Sun, 2011-10-30 11:33

A héten elkészítettem, nagyon finom lett.
Svéd burgonyát sütöttem mellé, nekünk bejött a kettő párosítása.
Köszi a receptet.
Üdv.: Edo

365
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gomba 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1 dl
napraforgó olaj 2 ek