r
Nosalty Logó

Pirított gombás fusilli parmezánnal

Krisztina67
Pirított gombás fusilli parmezánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
30.2g
Fehérje
103.9g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
171.5g
Víz
17g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1345 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 2815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kezdjük főzni. Míg fő a tészta, addig egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és a felkarikázott fokhagyma.gerezdeket elkezdjük rajta sütni.
  2. Közben a gombát megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk. Mikor a fokhagyma kezd pirulni, hozzáadjuk a gombát, és sűrűn kevergetve, fedő nélkül lesütjük azt is. Mikor a gomba leve elpárolgott és szépen lepirult, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vágott petrezselymet, a bort, és magas hőfokon tovább sütjük a gombát.
  3. Pár perc után, a főzővízből egyenesen a gombára szedjük a tésztát, és átforgatjuk az egészet. Vágott petrezselyemmel, borssal és reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...