r
Nosalty Logó

Pirított gombás fusilli parmezánnal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Krisztina67
Pirított gombás fusilli parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 705 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1345 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 2815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kezdjük főzni. Míg fő a tészta, addig egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és a felkarikázott fokhagyma.gerezdeket elkezdjük rajta sütni.
  2. Közben a gombát megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk. Mikor a fokhagyma kezd pirulni, hozzáadjuk a gombát, és sűrűn kevergetve, fedő nélkül lesütjük azt is. Mikor a gomba leve elpárolgott és szépen lepirult, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vágott petrezselymet, a bort, és magas hőfokon tovább sütjük a gombát.
  3. Pár perc után, a főzővízből egyenesen a gombára szedjük a tésztát, és átforgatjuk az egészet. Vágott petrezselyemmel, borssal és reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3152
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított gombás fusilli parmezánnal
Krisztina67 20 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek