Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piri-piri pulykamell

Piri-piri pulykamell
Piri-piri pulykamell
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept -ha jól tudom- Madeira szigetéről származik. Pulykamell helyett csirkéből is remek. A húst nem szükséges egészben elkészíteni, el is lehet darabolni - ki hogyan szereti. Chili helyett erőspaprikát használtam, és így is igazán remek volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

El lehet mellé kortyolni száraz/ félszáraz fehérbort, természetesen kedves vendég(ek) társaságában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sóval, borssal bedörzsölve olajjal megkent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  2. A chili magjait kikaparjuk, majd a húsát és a kétféle hagymát finomra aprítva összekeverjük a paradicsompürével, 3-4 ek olajjal, a mézzel meg a szárított zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk, és rákenjük a pulykamellre. Azonos hőfokon további 30 percig sütjük.
  3. A feldarabolt zöldségeket meg a burgonyát a hús mellé szórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd további kb. 30 perc alatt készre sütjük. Közben időnként megforgatjuk, és a húst szükség esetén letakarjuk alufóliával.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 120
elküldve: 3
receptkönyvben: 240
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikkamakka

Mióta szakács: 2010.03.29.
6 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: portugál
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres-paradicsomos kéreggel sült pulykamell vele sült zöldségekkel, csípős-paradicsomos mázas pulykamell cukkini-paprika-burgonya körettel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Sun, 2011-09-25 21:18

Kedves Vadgesztenye!
Húú, az hatalmas élmény lehetett :) Remélem, hogy ezt elkészítve nosztalgiázhatsz egy kicsit, és ha behunyod a szemed, Portugáliában lehetsz megint egy kis időre. (Egyszer majd én is szeretném megkóstolni odakint:) Tenha um bon dia!(Minden jót! :)

vadgesztenye
vadgesztenye Thu, 2011-07-21 20:33

Portugáliában ettem piri-piri csirkét fél csontos csirkéket sütöttek faszénparázson, grillrácson.Nagyon finom volt. Örülök a receptednek, biztosan elkészítem. A fűszerezés a lényeg .Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 10:53

nagyon finom az egész családnak izlett, köszönjük

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 10:52

nagyon finom az egész családnak izlett, köszönjük

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Wed, 2010-06-23 20:59

Kedves Noémi!

Szívesen, és igazán örülök, hogy finom lett :) További jó kreatív munkálatokat a konyhában! :)

679
pulykamell 1 kg
chili 2 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
méz 2 ek
olasz fűszerkeverék 1 teáskanál
burgonya 80 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
cukkini 1 db
paradicsom 5 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint