r
Nosalty Logó

Csirkemell mézes bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Csirkemell mézes bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet elfelezzük, és megtisztítjuk a hártyától, valamint a felesleges kis zsiradékoktól.
  2. A kacsazsírhoz hozzákeverjük a mézet és az erős paprikakrémet, majd jó alaposan bekenjük vele a csirkemelleket.
  3. 25-30 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük úgy, hogy sütés közben folyamatosan locsolgatjuk a tepsiben keletkezett szósszal.
  4. Amikor elkészült, a szinte ragadós húst megforgatjuk apró zabpehelyben, mintha paníroznánk. A tepsiből kikanalazott zsiradékkal ismét meglocsoljuk, majd újra zabpehely rétegbe ágyazzuk.
  5. A maradék zsiradékot serpenyőbe öntjük, és a csirkemellek mindkét oldalát alacsony fokozaton megsütjük benne. A pirítás ilyenkor inkább csak a zabpehelynek szól.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6497
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell mézes bundában
CulinaRita 49 recept

Imádom a finom ételek illatát, de mellőzöm a tűzhelyen sütött húsokat, mert nem szeretem a terjengő olaj szagát. Sok-sok évvel ezelőtt próbáltam ki először a sütőben sütött rántott húst, amivel sokkal zamatosabb és ropogósabb eredmény érhető el. A lisztet és a tojást kihagyva egy olyan bundát készítettem, ami bizony még hidegen sem veszít az élvezeti értékéből. Mazsolás rizzsel ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!