r
Nosalty Logó

Pillangós diós bejglikosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Pillangós diós bejglikosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    196 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejfölt meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt.
  2. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
  3. A tésztát kb. fél cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy 8 cm - es átmérőjű hullámos szélű kiszúróval 12 db - ot szaggatunk belőle, majd elhelyezzük a kivajazott muffinforma mélyedéseibe és betöltjük a töltelékkel. A megmaradt tésztából pillangókat szúrunk és rátesszük a töltelékre. A tészta tetejét lekenjük tojással és 20 percig még kelesztjük, majd sütés előtt mégegyszer átkenjük, ezután 180 °C ra melegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a dióhoz hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lekvárt és leforrázzuk a tejjel. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 100
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Pillangós diós bejglikosárkák
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek