Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös rudacska

Tejfölös rudacska
Tejfölös rudacska
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikk-pakk elkészül, és finom ropogós lesz.

hozzávalók / 4 adag

tészta

kenéshez, tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval összekeverjük, majd a margarinnal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  2. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy puha, de jól formálható tészta legyen belőle.
  3. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Jól kikevert tojássárgájával lekenjük, majd a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
  4. Lisztbe mártott derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös szezámos rúd, sós szezámos rudacska, szezámos stangli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

756
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál
margarin 20 dkg
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
szezámmag 4 teáskanál