Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns májkrém

Pikáns májkrém
Pikáns májkrém
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erősen fűszerezett. Szárazabb, darabosabb, tovább eltartható. Formába töltve szeletelhető. Báránymájjal kifejezetten ízletes.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Reggelire, előételnek pirítóssal, báránymájból ünnepi alkalmakra is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat húsdarálón ledaráljuk. Utána a hagymát felkockázzuk, egy másik edénybe húsdarálón ledaráljuk.
  2. Olajban megpirítjuk a hagymát és a fűszereket.
  3. Belekeverjük a zsírt.
  4. Miután elolvadt, hozzákeverjük a darált májat.
  5. Állandó keverés mellett megfőzzük. Körülbelül 15 perc közepes lángon. A kevergetés fontos, hogy egyenletesen süljön meg, ne maradjon nyers rész.
  6. Hozzáadjuk a sót, és jól elkeverjük.
  7. Dobozokba passzírozzuk, hagyjuk kihűlni. Letakarva 2-3 napig eláll a hűtőben.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres májkrém, ünnepi májkrém, pikáns májpástétom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

124
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
csirkemáj 40 dkg
római kömény 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
majoranna 1 kk
gyömbérpor 1 teáskanál
szerecsendió virág 1 kávéskanál
szegfűszeg 5 db
babérlevél 0.5 db
sertészsír 1 ek
1 kávéskanál