Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns cukkinis-gombás ragu

Pikáns cukkinis-gombás ragu
Pikáns cukkinis-gombás ragu
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cukkinim felhasználásra várt, és egy fél doboz konzervgomba a hűtőben szintúgy. Ez kerekedett belőle. A chilisbab fűszerkeverék és a cukor keveréke adja a pikantériáját. Nagyon játékosan elsimul benne az édeskés íz, így olyan ételt kapunk ami emlékeztet a chilisbab erős aromáira, viszont a paradicsompüré édes íze elviszi egy egészen más irányba. Hát, ahogy azt mondani szokás: ezt is kipróbáltuk. De azt hiszem nem utoljára!

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A rántáshoz

ajánlat

Köretnek mindenképp a rizst válasszuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit hosszanti csíkokra (juliennre) vágjuk és besózzuk. A hagymát apróra kockázzuk, a sonkát pedig szintén hosszúkás szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát megpároljuk kevés olajon. Hozzáadjuk a sonkát, a cukkinit, és némi párolás után a gombát is.
  3. Pár perces összefőzés után hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszerkeveréket, a sót, a cukrot, és apránként a vizet.
  4. Az olajból és liszből rántást készítünk, amit pirospaprikával fűszerezünk, és ezzel besűrítjük a ragunkat.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, ha még kell.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-paradicsomos cukkiniragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

205
cukkini 30 dkg
gombakonzerv 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 3 ek
sonka 5 dkg
cukor 3 ek
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 tk