Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbaraszósz

Rebarbaraszósz
Rebarbaraszósz
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mindig ezt adta nekünk rántott csikréhez és krumplihoz. Sokkal jobb mint a ketchup! :) Én nagyon-nagyon szeretem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Weight Watchers!

3 kanál cukorral 1 pohár szósz: 1,5 pont

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rebarbarát megpucoljuk, és feldaraboljuk.
  2. Kevés olajon 5-10 perc alatt megdinszteljük.
  3. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük kb. 10-15 perc alatt.
  4. Ha kész, belekeverjük a liszttel kihabart tejfölt, és leturmixoljuk az egészet.
  5. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
  6. Melegen és hidegen is nagyon finom.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 033
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoofeeka

Mióta szakács: 2011.04.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rebarbaraöntet, rebarbaramártás, rebarbarás tejfölös szósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-06-05 12:18

Ja igen, ha lehűtöm, a keményítő miatt puding lesz belőle. :) Azóta többször csináltam meg így, naaaaagyon finom savanykás.

Kitsune
Kitsune Sat, 2016-05-14 16:54

Remek egy szósz ez, köszönöm a receptet! Tejföl helyett tök jó a növényi tej és a liszt helyett a keményítő - épp most próbáltam ki :) Almás tejes pitére öntöttem, amit megpakoltam eperrel is a végén, viszem is ajándékba.

148
rebarbara 5 közepes szár
tejföl 150 g
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
napraforgó olaj 1 ek