r
Nosalty Logó

Pikáns almás kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Pikáns almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3658 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 3658 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 30 cm hosszú sütőformát vagy 26-os kerek tortaformát vagy egy kb. 35x25-ös sima formát. Bármelyikben megsüthető.
  2. Pucoljuk meg, és daraboljuk fel nagyobb darabokra a gyümölcsöket. Csurgassuk meg őket egy kis citromlével, hogy ne barnuljanak.
  3. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. Keverjük habosra 5 percig a kristálycukorral. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a rumot, a vaníliaaromát, a szerecsendiót, keverjük el, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és keverjük ismét simára.
  4. Ezt a tésztát válasszuk ketté, egyik felébe tegyük a kakaóport, de ezt a lépést ki is hagyhatjuk, és akkor a tésztánk egyszínű lesz.
  5. Csipet sóval verjük fel a tojásfehérjét, majd felesbe forgassuk hozzá óvatosan a kétféle masszához.
  6. Öntsük először a világos krémet a sütőformába, majd csurgassuk rá a kakaósat.
  7. A tetejére pakoljuk rá a gyümölcsöket, hintsük meg a szeletelt mandulával, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Tűpróba nagyon fontos!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12159
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű méteres kalács tésztája (amit ugyan kalácsnak hívunk, de igazából  nem az :-) alkalmas szinte mindenhez, én kuglófot is ebből sütök, de ha hirtelen kell készíteni valamit, általában szintén ehhez a tésztához nyúlok, mint ahogy most is. Merem állítani, a legjobb állagú, és ízű kevert tészta, ráadásul könnyű elkészíteni, és bármivel variálható. Arról nem beszélve, hogy napok múlva is ugyanolyan puha. Az 1 dl folyékony rész miatt pedig - ami egyébként eredetileg víz - igazán sok mindennel ízesíthető, így csak a fantáziánkra van bízva, mivel kényeztetjük magunkat. Fele adag is könnyen süthető belőle. Simán meggyel megdobálva nagy klasszikus, de a full kakaós változat étcsokipasztillákkal és kandírozott naranccsal sem utolsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek