Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott kalács Detty konyhájából

Fonott kalács Detty konyhájából
Fonott kalács Detty konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül találtam erre a receptre, de azóta a család kedvence!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kakaó vagy hideg tej mellé isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját és az élesztőt (az élesztőt nem kell felfuttatni!!).
  2. Ezután az összes hozzávalóval együtt sima tésztát dagasztunk. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. 
  3. Letakarva 20 percet pihentetjük. Majd finoman átgyúrjuk, és megint 20 perc pihenő következik.
  4. Ha letelt a pihenő idő, elosztjuk a tésztát annyi felé, ahány fonatot szeretnénk készíteni (3-4-5-6). Kis gömböket formálunk belőle, és 10 percre félretesszük, hogy könnyen tudjuk sodorni.
  5. A szálakat úgy sodorjuk, hogy a végei felé vékonyodjanak. Fonjuk össze, kenjük le egész tojással, és langyos helyen 20 percet kelesszük. Újra lekenjük tojással, és még 15 percet hagyjuk kelni.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra, gőzösre (a sütő aljába vizet teszünk).
  7. Először 190 fokon sütjük kb. 10 percet, majd levesszük a hőt 170 fokra, és így sütjük készre. Kb. 40 perc alatt megsül. (1 db 50 dkg-os kalács lesz.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 803
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kalács, mazsolás kalács, fonott mazsolás kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saluci23
saluci23 Sat, 2019-04-20 21:46

megcsinaltam.nem sikerult.tul lagy lett a tesztaja
.szerintem is sok a vaj es cukor

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2019-04-21 10:56

Kedves Saluci23!
Olvastam a hozzászólásodat a kudarcodról. Elég dühítő lehet pont ünnepkor egy elrontott étel. Megnéztem, valóban rosszak az arányok. 34 dkg liszthez, 34 dkg cukor és 34 dkg vaj irreálisnak tűnik. Ilyen receptekkel nem szabad foglalkozni! Ha megnézed az oldalon található kalácsrecepteket ott látni fogod, mennyi a vaj, a cukor és a liszt aránya. Azok jók, csak valamiben eltérnek, ezért más és más mindegyik. A receptet elolvasva és a fotót megnézve felmerült bennem a kérdés, vajon meg lett-e sütve ilyen arányokkal a kalács, vagy mi is lett lefotózva? Próbálkozz az oldalon található nagyszerű kalácsreceptek valamelyikével. https://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/kelt-teszta/kalacs
Boldog, kellemes húsvétot!
Andi

nbzsuzsa
nbzsuzsa Wed, 2013-08-21 11:13

A cukor és a vaj mennyisége nagyon sok, nem elírás? köszi

561
finomliszt 34 dkg
cukor 34 dkg
vaj 34 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 2 dkg
tej 1.65 dl
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
mazsola 10 dkg