Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha barackos gombóc

Pihe-puha barackos gombóc
Pihe-puha barackos gombóc
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nyár, akkor sárgabarack, ha sárgabarack, akkor barackos gombóc!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk és megfőzzük.
  2. Addig egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kis lángon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a zsemlemorzsát. Félretesszük.
  3. A cukort összekeverjük a fahéjjal, azt is félretesszük. A barackokat félbevágjuk, és kimagozzuk.
  4. A kész krumplit gyorsan megpucoljuk (akkor is, ha forró), majd összetörjük. 5 percig állni hagyjuk, de tovább ne, mert akkor túl sok liszt kell hozzá, és kemény lesz a gombóc.
  5. A liszttel gyorsan elkeverjük az összetört krumplit, lisztezett deszkán pillanatok alatt kinyújtjuk, majd felkockázzuk. A kezünkbe veszünk egy kockát, kicsit még kilapogatjuk, majd a közepére teszünk egy fél barackot, megszórjuk fahéjas cukorral, majd összehajtjuk rajta a tésztát, és gombócot formázunk belőle.
  6. Lobogó vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, és a zsemlemorzsába forgatjuk.
  7. Porcukorral megszórva azonnal fogyasztjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos gombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
burgonya 60 dkg
finomliszt 30 dkg
sertészsír 3 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 2 ek
sárgabarack 10 db