Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Philadelphiai szendvics

Philadelphiai szendvics
Philadelphiai szendvics
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem ezt a szendvicset nézte ki a "Street kitchen"-en hálaadás napi, amerikai foci nézéshez. Minden évben más-más amerikai fogást készítek el erre az alkalomra. Igen combos adag lesz belőle, kitart a meccs végéig.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hátszínt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk worcestershire-szósszal, és így hagyjuk pihenni fél órát.
  2. Egy nagy serpenyőben olívaolajon vajat forrósítunk, és beledobjuk a vaskosabb szeletekre vágott gombát (soha nem húzom le a héját), és erős tűzön pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. A kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk, és piruló gomba mellé tesszük a serpenyőbe, továbbra is erős tűzön pirítva, majd egy tálba szedjük őket.
  4. A hús következik, hirtelen megsütjük egyik oldalát, majd mikor átfordítjuk, a felül levő felét megkenjük mustárral.
  5. Bagetteket vágunk ketté és 3-4 darabba, hosszában is. Vékonyan megvajazzuk a vágott felületét, és a serpenyőben azt is megpirítjuk.
  6. A mozzarellát vékonyabb szeletekre vágjuk, és a szeleteket a még forró bagettre tesszük, kicsit visszatesszük a serpenyőben ráolvasztani. Lapáttal vesszük ki, hogy a sajt ne essen le róla.
  7. A sajtos alapra tesszük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sült gombás paprikát, majd lefedjük a pirított bagett tetejével.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült gombás paprikás húsos bagett, marhahúsos gombás sült paprikás szendvics, amerikai marhahátszínes szendvics

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
marha hátszín 60 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 2 ek
olívaolaj 1 ek
gomba 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
mozzarella 20 dkg
vaj 3 dkg
dijoni mustár 2 ek
bagett 0.5 kg