Sóskavajas tészta fenyőmaggal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
175g sóska27 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
63g tészta232 kcal
-
19g fenyőmag126 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
663
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
700g sóska108 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
75g fenyőmag505 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2652
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
56.7g sóska9 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
20.2g tészta75 kcal
-
6.1g fenyőmag41 kcal
-
8.1g parmezán sajt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
215
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 134.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
663
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 164.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5750.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1489 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 872 mg
-
Foszfor 1931 mg
-
Nátrium 1222 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 537.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1872 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 694 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 872 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
2652
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
-
0.5 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sóskát mosás és szárazás után durvára vágjuk, a enyhén felmelegített vajjal és a citromlével aprítógépbe öntjük, és pépesre turmixoljuk. Fűszerezzük sóval, borssal.
- Ha azonnal felhasználnánk a tésztához a sóskavajat, ezt a lépést hagyjuk ki. Viszont ha szívesen dolgoznánk előre, akkor a még pépes sóskavajat kaparjuk rá egy steril fólialapra, majd tekerjük fel (rönkbe). Hűtőbe téve egy hétig, fagyasztóban egy hónapig eláll, bármikor felhasználható.
- A tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük. Közben a sóskavajat egy nagy serpenyőbe tesszük, alacsony hőfokon melegítve felolvasztjuk, majd egy csipesszel közvetlenül a főzővízből hozzáadjuk a frissen főtt tésztát, és beleforgatjuk a sóskás vajba. Adjuk hozzá a fenyőmag nagy részét, és alaposan keverjük össze, mielőtt a tésztát tányérokra szedve tálalnánk. Reszeljünk rá parmezánforgácsot, szórjuk meg a maradék fenyőmaggal, és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 2196
- Feltöltés dátuma: 2022. május 26.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsmentes ünnepi és böjti ételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
187 recept
Ez a friss sóskából, vajból és olasz pappardelle tésztából készült fogás pofon egyszerű, ráadásul újraértelmezi mindazt, amit eddig a sóska konyhai felhasználásáról gondoltál. 20 perc alatt elkészül, és ezután garantáltan imádni fogod az egyszerre krémes és savanykás sóskaízt. A sóskavaj már önmagában is remek recept, felolvasztható halfilére, grillezett bárányra vagy csirkemellbe töltve. Ez a recept vegetáriánus, de egyébként egy maréknyi tengeri kagyló vagy garnéla is nagyon jól illik hozzá, főleg a citromos vajjal kevert sós szaftja miatt.