r
Nosalty Logó

Pesto Olgis konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olgis
Pesto Olgis konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3394 micro
Összesen 814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gépi darabolóban a fokhagymával, olívaolajjal, durva szemcsés tengeri sóval, kevés citromborssal összedaráljuk, jó simára. (Csodálatos zöld színe van! Nálam ez az alap.)
  2. Ez tovább ízesíthető pirított fenyőmaggal, dióval, most mogyoró került bele (nem a földi, az amerikai), és pár csepp lime-lé. Ez teszi pikánssá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3952
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 20.

Ajánló

Joghurttal is kipróbáltam, nagyon ízlett. A reszelt sajtot csak használatkor rakom bele. Hűtőben 1 hétig friss marad, de le is fagyasztható, kis üvegekbe rakva. Vajas kenyérre, lángosra kiváló, tésztákat ízesíthetünk vele. Fűszeres vajat is készítettem már vele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A bazsalikom most két fajta termett, görög és a hagyományos zöld. Minden évben vetek, saját, szedett magról. Tudom, nem permetes, saját nevelés. Paradicsomot nem is eszem bazsalikom nélkül. Cserépben is nevelhető. Az unokámnak így nevelgettem. Még télen is megterem az ablakban. A képen látható "finomság" egyszerű vajas rozskenyér, arra került a pestó.

Hozzászólások (3)

Olaszné Anci

Kedves Olgis !Köszi a recept, mentettem !Üdv: Anci

Olgis

Szia, Anci! Örülök, hogy tetszik.Üdv,Olgis.

Csaba Magdi

Köszi mentve !Üdvözlettel .Magdi.

kiskukta65

Szia! A képen látható finomságot hogy készítetted el? Most ismerkedem a pestoval, s kutatom a felhasználási lehet?ségeit:) Ha esetleg van pár tipped...?:)))

Olgis

Ez a képen egy sima vajas kenyér.De sült, grllezett húsokhoz nagyon finom a pestó.Kif?tt tésztára sajttal, gordon blue-nél a húsit megkenem vele,szeleteléskor mutatós a zöld szine, és nagyon pikáns ízt ad neki. Bundás kenyérhez, lapcsánkához. Halszeletet bekenek vele és úgy sütöm meg.(el?bb a b?rös részét,így felkunkorodik és oda a mélyedésbe rakhatsz zöldségeket tálaláskor.) Medvehagymából,spenótból is készíthetsz pestót. Izlés szerint f?szerezheted. Sok sikert!Üdv.Olgis.

kiskukta65

Köszönöm a gyors választ, a sok ötletet. Sorban ki is próbálom ?ket. F?leg ez a halas verzió tetszik. Annyira jó ez az oldal, már oly sok mindent tanultam itt!!! És f?leg a hozzászólásokból! Nemrég még a napi sóhajom az volt hogy "már megint mit f?zzek" Ma meg már kevés a napok száma ahhoz, hogy megf?zzem, amit itt kinéztem magamnak.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek