Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsa újévi lazac

Perzsa újévi lazac
Perzsa újévi lazac
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperegészséges és gyors vacsora Iránból - bővebb sztori itt.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A zöldfűszeres rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A lazachoz

  1. Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Rátesszük a lazacot, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal.
  2. A fűszereket megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
  3. A lazacra rátekerünk egy kis sót, borsot, és teljesen betakarjuk a zöldfűszerekkel.
  4. Nem kell letakarni, a fűszerek megvédik a kiszáradástól!
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk, és kb.15-20 percig sütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad, és élvezhetetlen lesz!

A zöldfűszeres rizshez

  1. A rizst pár órával korábban beáztatjuk (de vízbe tehetjük egy éjszakára is).
  2. A vizet leöntjük róla, egy lábasba tesszük, felöntjük kb. 7 dl vízzel, és letakarva puhára pároljuk.
  3. Ha kész, belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket. Akkor jó, ha a rizs alig látszik ki a fűszerek alól!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres lazac, fűszeres lazac zöldfűszeres barna rizzsel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
lazac 40 dkg
olívaolaj 2 ek
kapor 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barnarizs 20 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
újhagyma zöldje 2 közepes db
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint