r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós pite baracklekvárral

Nosalty
Egyszerű túrós pite baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

319
Kalória
15.3g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
70.8g
Víz
57.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023.6 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    916 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    115 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    542 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

  1. A friss tésztából levágunk egy akkora négyzetet, mi lefedi az előzöleg kivajazott piteformánkat. Beleegyengetjük a tésztát, a forma pereme mentén levágjuk a felesleget. A maradék tésztát ne dobjuk ki, ebből lesz majd a rácsozás.
  2. Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd 190 fokos süssük 10 percet. Ha nagy teljesítményű a sütőnk, érdemes sütőgyöngyöt vagy sütőbabot is tenni a tésztánk belsejébe, hogy ne puffadjon meg nagyon (a sütőgyöngy alá természetesen tegyünk sütőpapírt.
  3. A sütőből kivett pitetésztára azonnal kenjük rá a lekvár kb. negyedét.
  4. A tészta elősütése alatt gyorsan készítsük el a tölteléket. Ehhez a túrót, a tojást és a sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a lekvár felét (kb. 50g), egy csipet sót, valamint a citrom levét és háját keverjük össze alaposan egy nagy tálban. Szükség szerint tegyünk hozzá pár kanál porcukrot és egy kevés keményítőt is - utóbbit főleg akkor érdemes, ha vizesebb a túrónk. Keverjük csomómentesre.
  5. Kanalazzuk a tölteléket az elősütött és lekvárral lekent tésztára. A maradék nyers tésztából vágjunk csíkokat, amiket sodrófával kicsit nyújtsunk szélesebbre. Rácsozhatjátok a pite tetejét hagyományosan, de mindenfelé kreatív megoldást is kipróbálhattok.
  6. A tésztarácsokat aztán kenjük le a maradék kis lekvárral, majd tegyük 30 percre sütőbe.
  7. A kész pitét hagyjuk picit hűlni, majd szórjuk le porcukorral és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24

Ez a frissítően túrós-barackos pite nem véletlenül lett a legújabb kedvencünk: pikk-pakk elkészül, könnyed, egyszerre édes és kellemesen savanykás, ráadásul a rácsozott tető impozánssá is teszi. Az ünnepi asztalra is remek választás, ha egy könnyű és egyszerű édességre vágytok, de bármelyik hétvégére vagy bulira elkészítve is megállja a helyét.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek