Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pataki tálas lecsó

Pataki tálas lecsó
Pataki tálas lecsó
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam a névnapomra a gyerekektől egy Pataki tálat, és most ki kell próbálni!

A receptet a szatmar.ro oldalon találtam. Köszönet érte.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tálat az előírás szerint legalább fél órára áztatjuk a vízben.

  2. A paprikát feldarabojuk, a paradicsomot és a kolbászt felkarikázzuk.

  3. Az olajban barnáspirosra sütjük a tarhonyát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, paprikát, paradicsomot és a kolbászt. Fokhagymával finomra vágott hagymával ízesítjük, és a tálba öntjük.

  4. A tejfölt kb. 4 dl vízzel elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a tálban lévő alapanyagokra öntjük.

  5. Lefedjük, és a hideg sütőbe betesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük.

  6. A felvert tojásosokat megsózzuk, és ráöntjük a kivett zöldségekre. Óvatosan, mert a tál nem szereti a hideget, ha meleg. Összekeverjük egy kicsit, és mehet vissza a sütőbe még egy kis időre.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 827
elküldve: 8
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lecsó római tálban, tejfölös-tarhonyás lecsó, tojásos lecsó kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
vöröshagyma 1 db
zöldpaprika 1 kg
paradicsom 4 db
kolozsvári szalonna 10 dkg
lecsókolbász 10 dkg
tarhonya 15 dkg
tejföl 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 5 db