r
Nosalty Logó

Parmezános mini sült burgonyák

Gerzsenyi Flóra
Parmezános mini sült burgonyák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

276
Kalória
10.9g
Fehérje
17.3g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
82.7g
Víz
17g
Koleszterin
2g
Rost
804.8mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3511.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra vagy a legmagasabb hőfokra.
  2. A burgonyákat egészben, sós vízben főzzük puhára (kb. 15 perc alatt). Ezután szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk őket hosszában ketté.
  3. Egy sütőtál aljába locsoljunk olívaolajat, szórjunk bele egy adag parmezánt és zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk, illetve ízesíthetjük még tetszőleges fűszerekkel (paprika, fokhagymapor, chili).
  4. A félbevágott burgonyákat vágott felükkel lefele tegyük bele a tálba, és szórjuk meg a maradék parmezánnal és egyéb kiegészítővel. Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen legyen elhelyezve minden az edény alján.
  5. Addig süssük, amíg a burgonya megpuhul, és a sajt nemcsak elolvad, hanem ropogós is lesz, ez körülbelül 45 perc-1 óra.
  6. A kész burgonyát tálaljuk a kedvenc mártogatósunkkal, és szórjunk rá friss petrezselymet!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept tipikus TikTok-recept: egyszerű, gyors és finom. Alapvetően parmezánnal sült, apró szemű, gazdagon fűszerezett, belül puha, kívül pedig ropogós burgonyáról van szó, mely minden alkalomra tökéletes köret vagy éhségűző rágcsálnivaló.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...