r
Nosalty Logó

Parmezános bundában sült csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Parmezános bundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    2136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2651 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd miután papírtörlőn szárazra töröltük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészülünk a bundázáshoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kevés sót. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés ásványvízzel hígítsuk.
  3. A magokat keverjük össze alaposan a zsemlemorzsával.
  4. A csirkemelleket a szokásos módon bepanírozzuk, majd kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a husik tetejét vékonyan olajozzunk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 224
  • Össznézettség: 12108
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános bundában sült csirkemell
A kis gasztronauta 142 recept

Most először próbáltam ki a rántott hús sütőben sütött változatát, és nem csalódtam! Nem száradt ki a hús, finom szaftos marad, arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Tálaljuk burgonyapürével és friss zöldsalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!