Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás sütemény

Nutellás sütemény
Nutellás sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pécsi barátnőm egyik nagyon finom receptje ez, amit már számtalan alkalommal elkészítettem. Igaz, az oldalra eddig még nem tettem fel, ezért most pótoltam ezt a hiányosságomat!

Mindig nagy sikert aratok vele a család körében!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük.
  2. Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütőport.
  3. Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük a nutellával.
  4. A tejből, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, és ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. E krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
  5. A süteményt a következőképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.
  6. A tetejét megszórjuk kakaóporral.     Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 99 359
elküldve: 93
receptkönyvben: 1 485
elkészítve: 24/57
Facebookon megjelent: 1

szakács

CsMarcsi

Mióta szakács: 2011.11.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mogyorókrémes sütemény, tejszínes szelet nutellával, pudingos szelet

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reta
Reta Thu, 2017-06-29 19:28

Szeretném megkérdezni hogy a 6 tojásfehérjével ami a krémnél megmarad mi lesz a sorsa ? Tehát 12 db tojás szükséges ehez a tésztához??

pinteribi
pinteribi Sun, 2014-04-20 13:12

Tegnap elkészítettem,most kóstoltam meg,isteni fincsi lett.Csak ajánlani tudom minden édesszájunak.

Mercuska
Mercuska Sat, 2013-11-02 15:52

No, elkészítettem, még a tepsiben van. Az 1500.- Ft-ot módosítanám min. 2.500.- Ft-ra, gyakorlott anyuka szakács és cukrász lévén csekély 3 órámba került az elkészítése. Remélem megérte....

taricsanita
taricsanita Sun, 2013-06-02 17:41

Megcsináltam isteni finom lett.Igaz a tésztába nem raktam diot mert nem szeretem köszi a receptet

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Tue, 2013-06-04 20:31

Örülök. Én a hétvégén tortának fogom megsütni a kisfiam szülinapjára! Remélem jó lesz úgy is!
Üdv: Marcsi

Kiri
Kiri Wed, 2012-05-30 23:45

Kedves Marcsi,
még 1 kérdés: a 6 megmaradt tojásfehérjéből tudsz valamit készíteni?????
Régebben tudtam diós ropotatóst amihez csak tojásfehérje, liszt, cukor és dió kellett azt hiszem, de elfelejtettem a receptjét. Van ötleted h ne kelljen kidobni???
köszi
Kriszti

méhecske
méhecske Sat, 2012-08-18 20:54

Kedves Kiri! Én egy lezárható műanyag tégelyben szoktam gyűjteni a megmaradt tojásfehérjéket, hűtőben hetekig eláll, majd krémeshez felhasználom:)

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Thu, 2012-05-31 09:00

Kedves Kriszti! Van ötletem! Akkor sütöttem ezt a sütit, amikor keleti csemegét készítettem, amihez szintén 6 tojássárgája kellett és így megmaradt a 6 fehérje. De állítom, hogy nagyon fincsi süti, már aki szereti a citromosat. Ja, és gyors és könnyű is, délutáni kávéhoz kiváló.:)))
Citromos szelet:
6 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 5 dkg vaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük először a a cukrot, majd a citrom reszelt héját. Végül beleszitáljuk a lisztet, belecsorgatjuk a felolvasztott, langyos vajat. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük. 5 percig forró sütőben sütjük, majd azután takarékra téve tűpróbáig sütjük (kb. 30-35 perc nálam). Próbáld ki! Nagyon finom. És egyszerű.

Üdv: Marcsi

Kiri
Kiri Thu, 2012-05-31 11:13

Köszönöm nagyon, elkészítem másnap! és milyen állagú lesz? puha? kemény? száraz?kösziiiiii

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Thu, 2012-05-31 11:38

Nagyon puha foszlós, omlós, mint egy fonott kalács vagy kuglóf. Nem lesz száraz. Szerintem mire megszáradna, elfogy.:)))

Kiri
Kiri Thu, 2012-05-31 14:44

köszönöm szépen! majd írok hogy sikerültek....Kriszti

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Thu, 2012-05-31 14:49

Feltétlenül írd meg, hogy mekkora sikert értél el velük!
Ügyes legyél!

Üdv: Marcsi

Kiri
Kiri Tue, 2012-05-29 22:42

folyt: nekem gázsütőm van, az vajon 3-4-es fokozat lehet?? és mennyi ideig kell sütni kb?? és akkor ha jól olvasom a nagy gáztepsibe kell készíteni? Bocsánat a sok kérdésért....csak nem szeretném elrontani... üdv Kriszti

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Wed, 2012-05-30 14:42

Kedves Kriszti!

Semmi baj a sok kérdésért. Szerintem 3-as fokozat. A piskótát kb. 20-25 percig süsd, ha nem vagy biztos benne, fogpiszkálót dugj bele a tésztába és ha nincs rajta tésztadarabka akkor tuti jó.Nagy gáztepsibe rakd, igen. Tuti nem fogod elrontani. Nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Sok sikert hozzá.

Kiri
Kiri Tue, 2012-05-29 22:32

Szia, jóóól látom h 12 tojás kell hozzá... Jesszus....és keksz helyett készíthetem babapiskótával??? szerinted?? üdv Kiri

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Wed, 2012-05-30 14:39

Jól látod igen! 12 tojás. Illetve 6 egész és 6 sárgája. Én még nem próbáltam babapiskótával. De véleményem szerint a háztartási keksz jobb, mert keményebb és kevésbé ázik el mint a babapiskóta.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2012-04-17 19:28

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2012-04-16 21:22

Kedves Marcsi! Jól gondolom, hogy gáztepsiben sütöd, mivel egyrétegű és 1,5 cs keksz kell ? Üdv: Éva

882
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
dió 1.5 marék
sütőpor 1 csomag
nutella 400 g
háztartási keksz 300 g
feketekávé 2 dl
tej 0.5 l
tojássárgája 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 2 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
növényi habtejszín 3 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek