Nutellás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CsMarcsi

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
4g dió26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
40g nutella216 kcal
-
30g háztartási keksz126 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
17 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
5 kcal
A tetejére
-
75 kcal
-
5 kcal
Összesen
888
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
39g dió255 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
400g nutella2156 kcal
-
300g háztartási keksz1257 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
46 kcal
A tetejére
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
46 kcal
Összesen
8862
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
11.5g tojás14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
13.9g nutella75 kcal
-
10.4g háztartási keksz44 kcal
-
7g feketekávé1 kcal
A krémhez
-
17.4g tej10 kcal
-
4.2g tojássárgája13 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
8.7g margarin62 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A tetejére
-
10.4g növényi habtejszín26 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
309
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
888
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 150.4 g
Zsír
-
Összesen 509.2 g
-
Telített zsírsav 258 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 2388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9680.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 2319 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 3383 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 934.6 g
-
Cukor 568 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 541.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2974 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 1972 mg
-
Retinol - A vitamin: 2830 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1639 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2846 micro
Összesen
8862
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
309
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1.5 marék dió
-
1 csomag sütőpor
-
400 g nutella
-
300 g háztartási keksz
-
2 dl feketekávé
A krémhez
-
0.5 l tej
-
6 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
25 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
3 dl növényi habtejszín
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük.
- Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütőport.
- Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük a nutellával.
- A tejből, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, és ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. E krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
- A süteményt a következőképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.
- A tetejét megszórjuk kakaóporral. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 113431
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

CsMarcsi
7 recept
Pécsi barátnőm egyik nagyon finom receptje ez, amit már számtalan alkalommal elkészítettem. Igaz, az oldalra eddig még nem tettem fel, ezért most pótoltam ezt a hiányosságomat! Mindig nagy sikert aratok vele a család körében!
Hozzászólások
Kedves Marcsi! Jól gondolom, hogy gáztepsiben sütöd, mivel egyréteg? és 1,5 cs keksz kell ? Üdv: Éva
Igen! Ez egy gáztepsis adag!:))) Üdv: Marcsi
Szia, jóóól látom h 12 tojás kell hozzá... Jesszus....és keksz helyett készíthetem babapiskótával??? szerinted?? üdv Kiri
Jól látod igen! 12 tojás. Illetve 6 egész és 6 sárgája. Én még nem próbáltam babapiskótával. De véleményem szerint a háztartási keksz jobb, mert keményebb és kevésbé ázik el mint a babapiskóta.
folyt: nekem gázsüt?m van, az vajon 3-4-es fokozat lehet?? és mennyi ideig kell sütni kb?? és akkor ha jól olvasom a nagy gáztepsibe kell készíteni? Bocsánat a sok kérdésért....csak nem szeretném elrontani... üdv Kriszti
Kedves Kriszti! Semmi baj a sok kérdésért. Szerintem 3-as fokozat. A piskótát kb. 20-25 percig süsd, ha nem vagy biztos benne, fogpiszkálót dugj bele a tésztába és ha nincs rajta tésztadarabka akkor tuti jó.Nagy gáztepsibe rakd, igen. Tuti nem fogod elrontani. Nem olyan nehéz, mint amilyennek els?re t?nik. Sok sikert hozzá.
Kedves Marcsi, még 1 kérdés: a 6 megmaradt tojásfehérjéb?l tudsz valamit készíteni????? Régebben tudtam diós ropotatóst amihez csak tojásfehérje, liszt, cukor és dió kellett azt hiszem, de elfelejtettem a receptjét. Van ötleted h ne kelljen kidobni??? köszi Kriszti
Kedves Kriszti! Van ötletem! Akkor sütöttem ezt a sütit, amikor keleti csemegét készítettem, amihez szintén 6 tojássárgája kellett és így megmaradt a 6 fehérje. De állítom, hogy nagyon fincsi süti, már aki szereti a citromosat. Ja, és gyors és könny? is, délutáni kávéhoz kiváló.:))) Citromos szelet: 6 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 5 dkg vaj A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük el?ször a a cukrot, majd a citrom reszelt héját. Végül beleszitáljuk a lisztet, belecsorgatjuk a felolvasztott, langyos vajat. Kivajazott, kilisztezett ?zgerinc formába öntjük. 5 percig forró süt?ben sütjük, majd azután takarékra téve t?próbáig sütjük (kb. 30-35 perc nálam). Próbáld ki! Nagyon finom. És egyszer?. Üdv: Marcsi
Köszönöm nagyon, elkészítem másnap! és milyen állagú lesz? puha? kemény? száraz?kösziiiiii
Nagyon puha foszlós, omlós, mint egy fonott kalács vagy kuglóf. Nem lesz száraz. Szerintem mire megszáradna, elfogy.:)))
köszönöm szépen! majd írok hogy sikerültek....Kriszti
Feltétlenül írd meg, hogy mekkora sikert értél el velük! Ügyes legyél! Üdv: Marcsi
Kedves Kiri! Én egy lezárható m?anyag tégelyben szoktam gy?jteni a megmaradt tojásfehérjéket, h?t?ben hetekig eláll, majd krémeshez felhasználom:)
De ez nem a Kinder Bueno ? Ugyanaz a recept.
Nálam ez Nutellás sütemény, nem Kinder Bueno.
Megcsináltam isteni finom lett.Igaz a tésztába nem raktam diot mert nem szeretem köszi a receptet
Örülök. Én a hétvégén tortának fogom megsütni a kisfiam szülinapjára! Remélem jó lesz úgy is! Üdv: Marcsi
No, elkészítettem, még a tepsiben van. Az 1500.- Ft-ot módosítanám min. 2.500.- Ft-ra, gyakorlott anyuka szakács és cukrász lévén csekély 3 órámba került az elkészítése. Remélem megérte....
Tegnap elkészítettem,most kóstoltam meg,isteni fincsi lett.Csak ajánlani tudom minden édesszájunak.
Szeretném megkérdezni hogy a 6 tojásfehérjével ami a krémnél megmarad mi lesz a sorsa ? Tehát 12 db tojás szükséges ehez a tésztához??