Nosalty Logó

Nutellás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsMarcsi
Nutellás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 888 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 309 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 888 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    509.2 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    2388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9680.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2319 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    3383 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    934.6 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    1972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 8862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük.
  2. Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütőport.
  3. Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük a nutellával.
  4. A tejből, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, és ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. E krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
  5. A süteményt a következőképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.
  6. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 113431
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

CsMarcsi 7 recept

Pécsi barátnőm egyik nagyon finom receptje ez, amit már számtalan alkalommal elkészítettem. Igaz, az oldalra eddig még nem tettem fel, ezért most pótoltam ezt a hiányosságomat! Mindig nagy sikert aratok vele a család körében!

Hozzászólások

Szeva

Kedves Marcsi! Jól gondolom, hogy gáztepsiben sütöd, mivel egyréteg? és 1,5 cs keksz kell ? Üdv: Éva

CsMarcsi

Igen! Ez egy gáztepsis adag!:))) Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Szia, jóóól látom h 12 tojás kell hozzá... Jesszus....és keksz helyett készíthetem babapiskótával??? szerinted?? üdv Kiri

CsMarcsi

Jól látod igen! 12 tojás. Illetve 6 egész és 6 sárgája. Én még nem próbáltam babapiskótával. De véleményem szerint a háztartási keksz jobb, mert keményebb és kevésbé ázik el mint a babapiskóta.

Törölt felhasználó

folyt: nekem gázsüt?m van, az vajon 3-4-es fokozat lehet?? és mennyi ideig kell sütni kb?? és akkor ha jól olvasom a nagy gáztepsibe kell készíteni? Bocsánat a sok kérdésért....csak nem szeretném elrontani... üdv Kriszti

CsMarcsi

Kedves Kriszti! Semmi baj a sok kérdésért. Szerintem 3-as fokozat. A piskótát kb. 20-25 percig süsd, ha nem vagy biztos benne, fogpiszkálót dugj bele a tésztába és ha nincs rajta tésztadarabka akkor tuti jó.Nagy gáztepsibe rakd, igen. Tuti nem fogod elrontani. Nem olyan nehéz, mint amilyennek els?re t?nik. Sok sikert hozzá.

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi, még 1 kérdés: a 6 megmaradt tojásfehérjéb?l tudsz valamit készíteni????? Régebben tudtam diós ropotatóst amihez csak tojásfehérje, liszt, cukor és dió kellett azt hiszem, de elfelejtettem a receptjét. Van ötleted h ne kelljen kidobni??? köszi Kriszti

CsMarcsi

Kedves Kriszti! Van ötletem! Akkor sütöttem ezt a sütit, amikor keleti csemegét készítettem, amihez szintén 6 tojássárgája kellett és így megmaradt a 6 fehérje. De állítom, hogy nagyon fincsi süti, már aki szereti a citromosat. Ja, és gyors és könny? is, délutáni kávéhoz kiváló.:))) Citromos szelet: 6 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 5 dkg vaj A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük el?ször a a cukrot, majd a citrom reszelt héját. Végül beleszitáljuk a lisztet, belecsorgatjuk a felolvasztott, langyos vajat. Kivajazott, kilisztezett ?zgerinc formába öntjük. 5 percig forró süt?ben sütjük, majd azután takarékra téve t?próbáig sütjük (kb. 30-35 perc nálam). Próbáld ki! Nagyon finom. És egyszer?. Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Köszönöm nagyon, elkészítem másnap! és milyen állagú lesz? puha? kemény? száraz?kösziiiiii

CsMarcsi

Nagyon puha foszlós, omlós, mint egy fonott kalács vagy kuglóf. Nem lesz száraz. Szerintem mire megszáradna, elfogy.:)))

Törölt felhasználó

köszönöm szépen! majd írok hogy sikerültek....Kriszti

CsMarcsi

Feltétlenül írd meg, hogy mekkora sikert értél el velük! Ügyes legyél! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Kiri! Én egy lezárható m?anyag tégelyben szoktam gy?jteni a megmaradt tojásfehérjéket, h?t?ben hetekig eláll, majd krémeshez felhasználom:)

Marti6902

De ez nem a Kinder Bueno ? Ugyanaz a recept.

CsMarcsi

Nálam ez Nutellás sütemény, nem Kinder Bueno.

taricsanita

Megcsináltam isteni finom lett.Igaz a tésztába nem raktam diot mert nem szeretem köszi a receptet

CsMarcsi

Örülök. Én a hétvégén tortának fogom megsütni a kisfiam szülinapjára! Remélem jó lesz úgy is! Üdv: Marcsi

Mercuska

No, elkészítettem, még a tepsiben van. Az 1500.- Ft-ot módosítanám min. 2.500.- Ft-ra, gyakorlott anyuka szakács és cukrász lévén csekély 3 órámba került az elkészítése. Remélem megérte....

pinteribi

Tegnap elkészítettem,most kóstoltam meg,isteni fincsi lett.Csak ajánlani tudom minden édesszájunak.

Reta

Szeretném megkérdezni hogy a 6 tojásfehérjével ami a krémnél megmarad mi lesz a sorsa ? Tehát 12 db tojás szükséges ehez a tésztához??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Segítünk megfejteni, mit jelentenek a kódok a tojások héján

Emelje fel a kezét, aki tudja, milyen információkat rejt a tojáson található betűkből és számokból álló jelölés! A jelölés első elemét, azt, hogy mélyalmos vagy például ketreces tojásról van-e szó, sokan ismerik, de most végigmegyünk az egész soron, hogy legközelebb tudatosabban szemlélhesse mindenki az abszolút fehérjeforrást.

Karsai Roni

További cikkek