r
Nosalty Logó

Paradicsomos és rozmaringos ciabatta

Glaser
Paradicsomos és rozmaringos ciabatta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A BIGA kovászhoz

A tésztához

458
Kalória
12.4g
Fehérje
84.7g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
87.4g
Víz
-
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4008.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2924 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A BIGA kovászhoz

  1. A kovászhoz az élesztőt feloldjuk a langyos vízben. Majd a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Tegyük egy edénybe, és fedjük be frissentartó fóliával. Szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 17 órát pihenni, amíg a tészta megkel, és elkezd összeesni.
  2. A paradicsomot leszűrjük, és kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázogatjuk, a tüskéket letépkedjük az ágakról, és apróra vágjuk.
  3. A tésztához való élesztőt keverjük egy kis vízzel krémesre, majd keverjük hozzá a maradék vizet. Adjuk az élesztős-vizet a BIGA-hoz, és keverjük el vele. Majd adjuk hozzá a lisztet, olívaolajat és a sót, és dagasszuk dagasztógéppel kb. 8 percig.
  4. Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez dolgozzuk bele az apróra vágott rozmaringot, a másikhoz pedig a paradicsomot. Tegyük a tésztákat külön-külön edényekbe, és letakarva meleg helyen hagyjuk kb. 90 percig kelni.
  5. A munkalapot liszttel megszórjuk, és lisztezett kézzel a kétféle tésztából 2 hasábot formázunk. Egy kicsit ellapítjuk. Hintsük meg egy kis liszttel.
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Konyharuhával takarjuk le. Meleg helyen kb. 45 percig hagyjuk kelni.
  7. A kenyereket előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. BIGA-nak nevezik az olasz első kovászt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek