Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos és rozmaringos ciabatta

Paradicsomos és rozmaringos ciabatta
Paradicsomos és rozmaringos ciabatta
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. BIGA-nak nevezik az olasz első kovászt.

hozzávalók / 4 adag

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz az élesztőt feloldjuk a langyos vízben. Majd a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Tegyük egy edénybe, és fedjük be frissentartó fóliával. Szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 17 órát pihenni, amíg a tészta megkel, és elkezd összeesni.

  2. A paradicsomot leszűrjük, és kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázogatjuk, a tüskéket letépkedjük az ágakról, és apróra vágjuk.

  3. A tésztához való élesztőt keverjük egy kis vízzel krémesre, majd keverjük hozzá a maradék vizet. Adjuk az élesztős-vizet a BIGA-hoz, és keverjük el vele. Majd adjuk hozzá a lisztet, olívaolajat és a sót, és dagasszuk dagasztógéppel kb. 8 percig.

  4. Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez dolgozzuk bele az apróra vágott rozmaringot, a másikhoz pedig a paradicsomot. Tegyük a tésztákat külön-külön edényekbe, és letakarva meleg helyen hagyjuk kb. 90 percig kelni.

  5. A munkalapot liszttel megszórjuk, és lisztezett kézzel a kétféle tésztából 2 hasábot formázunk. Egy kicsit ellapítjuk. Hintsük meg egy kis liszttel.

  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Konyharuhával takarjuk le. Meleg helyen kb. 45 percig hagyjuk kelni.

  7. A kenyereket előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.

  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 624
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Kétféle ciabatta, olasz cipó, olasz kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dani12
dani12 Tue, 2012-08-14 21:17

Kedves Glaser!

Elkészítettem a recepted alapján. Az időket nem sikerült betartani, más fűszerezést használtam, de ez valami csoda! Ilyen jót még talán soha nem sikerült sütni, pedig nem vagyok kezdő.
Csak ajánlani tudom mindeniknek, köszi a receptet!
Üdv: Kriszti

Sally
Sally / Sally Tue, 2012-08-14 14:37

Szia! Nagyon szimpatikus ez a meditaran jellegu kenyer. Kiprobalom es ha izlik, akkor ezt is elviszem a kenyernapra, amit a kisteleki Tunderkertben fognak penteken tartani! Koszi a receptet.

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2012-08-10 13:38

Kedves Glaser!

Ez nagyon gusztusos, szinte érzem az ízét a számba. Mentve. Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet.
Egy kérdésem van, hogy ilyen kevés élesztő elég, hogy 3 gramm meg 5 gramm?
Üdv.
Margit

458
élesztő 3 g
finomliszt 175 g
víz 100 ml
élesztő 5 g
víz 175 ml
finomliszt 225 g
olívaolaj 3 ek
1 tk
szárított paradicsom 50 g
rozmaring 3 szál