Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival

Paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival
Paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje szerint - számomra így tökéletes, imádom!

hozzávalók / 4 adag

Szósz

Gombóc

Krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

Szósz

  1. 1 evőkanál lisztet kis olajon elkeverünk lassú tűzön. Folyamatos kevergetéssel. (Rántást csinálunk)
  2. Mikor megbarnul szép zsemle színűre, hozzáöntünk egy kis paradicsomlét, majd beletehetjük a cukrot (ízlés szerint, érzésre) és a péppé reszelt 2-3 gerezd fokhagymát. Majd beleönthetjük a maradék paradicsomlevet (1 litert). (Kis vízzel át lehet öblíteni a paradicsomleves flakont, és beleönteni azt is.) A még finomabb íz kedvéért lehet belefőzni pár db zellerszárat.

Gombóc

  1. Első lépésként szűrőn átmossuk a rizst. Amíg lecsöpög a rizs, csinálhatjuk a gombócokat. A darált húshoz hozzákeverünk, sót, borsot, pépesre nyomott fokhagymát, a kis fej reszelt vörös hagymát és a rizst. Ha ezt kicsit összedolgoztuk, beletehetjük a tojást vagy tojásokat, az attól függ, kell-e bele kettő. (A összedolgozásnál érezni.)
  2. Ha összedolgoztuk a húst, kis gombócokat csinálunk belőle. Ha készen vannak (lehet előfőzni forró vízben), beletehetjük a szószba. Figyelni kell, hogy ne ragadjon le az aljára, néha kevergessük meg finoman.
  3. Kicsi vizet lehet még hozzáönteni, mert a szósz majd sűrűsödni fog, ahogy kihűl. Fedő alatt alacsony lángon főzzük. Kb fél óra kell neki, míg nem ropog benne a rizs.

Krumpli

  1. Amíg főnek a gombócok (vagy még a legelején), megpucolhatjuk a krumplikat, majd kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anelia

Mióta szakács: 2019.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
paradicsomlé 1000 ml
finomliszt 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cukor 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
zeller 3 db
darált marhahús 0.5 kg
rizs 0.5 bögre
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
burgonya 1 kg