Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-bazsalikomos melegszendvics

Paradicsomos-bazsalikomos melegszendvics
Paradicsomos-bazsalikomos melegszendvics
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvencem...:)

hozzávalók / 3 adag

A feltéthez

A pirítóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltét: Felkarikázzuk a megmosott friss paradicsomot. Felszeleteljük a sajtot, kimegyünk a kertbe a friss bazsalikomért.
  2. Pirítós: összekeverjük a tojást, a tejszínt és a chilipasztát. (Sima csípős paprikakrém is jó bele!!). A kétnapos kenyérszeleteket egyik oldalon megmártjuk. (Ha puhábban szereted, akkor hagyd kicsit benne, hadd szívja meg magát.)
  3. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, és rárakjuk a kenyereket, tojásos felével felfelé.
  4. Vékony szelet sajtot teszünk rá.
  5. Ráhalmozzuk a feltétet, rászórjuk a bazsalikomot, amit összetéptünk. 
  6. Sütőbe tesszük, először alul felül sütjük 10 percig, majd légkeverésen 5 percig.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 094
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

mkangie

Mióta szakács: 2013.08.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

bruschetta, paradicsomos melegszendvics, bazsalikomos-paradicsomos bundás kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2018-05-08 12:15

Szia! Van már kb 1,5 - 2 éve, hogy rátaláltam és elmentettem a receptet. Múlt hét pénteken készítettem el először. Szombat este újra kellett. Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy sikere lesz. Gyors, variálható, és nagyon finom és egészséges.

mkangie
mkangie / mkangie Tue, 2013-09-03 07:01

Kedves Márti (márti1218)!
Köszönöm ezt az új receptet, feltétlenül ki fogom róbálni. Annál is inkább mert pont tegnap újra kellett készítenem a "ketchup" elnevezéssel futó - bár nem teljesen az! - paradicsom szósz befőzést, ugyanis az első menet már el is fogyott, igaz ajándékba is ment belőle, de igénylik a folytatást!! Tehát ma csalamádé, holnap szilva és közben kipróbálom a melegszendvicsedet! Köszi, további jó kísérletezést!! :)
Üdv: Angi

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2013-09-02 14:24

Szia! Aki szereti a paradicsomosat,ajánlom a következő szendvicset: Két nagy fej vöröshagymát apróra vágok és kevés olajon párolom.Hozzáadok 3 gerezd fokhagymát és egy csokor petrezselymet összevágva,só,bors.Addig dinsztelem,míg üveges ne lesz a hagyma,ekkor hozzáadok 3 dl.fűszeres paradicsomszószt/én saját készítésűt/,összefőzöm és még egy fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát belekeverek,de már nem főzöm csak letakarom.Amikor enni akarjuk, a szószt megmelegítem,kenyérre kenem gazdagon és egy tükörtojást csúsztatok a tetejére.Mennyei!

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2013-09-02 14:14

Kösz a receptet.Hasonlót már csináltam,amikoor is nem mártom tojásba a kenyeret,hanem ráhalmozom a paradicsom és mozarella szeleteket váltakozva és bazsalokommal,olajbogyóval ízesítem,megsütöm.Így is finom,de kipróbálom a tiedet is.

443
paradicsom 4 közepes db
bazsalikom 1 csokor
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
kenyér 6 szelet
tojás 1 db
főzőtejszín 10 ml
chilipaszta 2 kávéskanál