r
Nosalty Logó

Sajtos pirítós pirító nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cesill
Sajtos pirítós pirító nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 evőkanál olajban elkeverjük a bazsalikomot. Ha tehetjük, pár percig állni hagyjuk.
  2. A zsemléket félbevágjuk, és a vágott felüket meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
  3. Egy (valóban!) tapadásmentes serpenyőt felteszünk a gázra, és pár csepp olajat teszünk bele.
  4. Ha a serpenyő jó meleg, a vágott felével lefelé beletesszük a zsemléket.
  5. Amíg ízlés szerint megpirulnak, megtisztítjuk a fokhagymát, és az egyik gerezdet vékony szeletekre vágjuk.
  6. Ha a zsemlék megpirultak, egyesével óvatosan kivesszük.
  7. Azon melegében bedörzsöljük a másik fokhagymagerezddel, meghintjük pici sóval, teszünk rá pár szelet fokhagymát., befedjük sajttal, majd a sajtos felével lefelé visszatesszük a serpenyőbe.
  8. Ízlés szerint megolvasztjuk, vagy kérget sütünk a sajtra.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19745
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos pirítós pirító nélkül
Cesill 4 recept

Nagyon szeretem a pirítóst, de sokáig nem volt pirítónk, így a serpenyős változatot készítem elég gyakran. Nyáron, ha van friss bazsalikomom, akkor az olajos kenegetés helyett a fokhagyma mellé egy levéllel szoktam rakni a sajt alá. Paradicsommal isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...