r
Nosalty Logó

Sajtos pirítós pirító nélkül

Cesill
Sajtos pirítós pirító nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

691
Kalória
21.5g
Fehérje
51.8g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
65.8g
Víz
61.5g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. 1 evőkanál olajban elkeverjük a bazsalikomot. Ha tehetjük, pár percig állni hagyjuk.
  2. A zsemléket félbevágjuk, és a vágott felüket meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
  3. Egy (valóban!) tapadásmentes serpenyőt felteszünk a gázra, és pár csepp olajat teszünk bele.
  4. Ha a serpenyő jó meleg, a vágott felével lefelé beletesszük a zsemléket.
  5. Amíg ízlés szerint megpirulnak, megtisztítjuk a fokhagymát, és az egyik gerezdet vékony szeletekre vágjuk.
  6. Ha a zsemlék megpirultak, egyesével óvatosan kivesszük.
  7. Azon melegében bedörzsöljük a másik fokhagymagerezddel, meghintjük pici sóval, teszünk rá pár szelet fokhagymát., befedjük sajttal, majd a sajtos felével lefelé visszatesszük a serpenyőbe.
  8. Ízlés szerint megolvasztjuk, vagy kérget sütünk a sajtra.
  9. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Nagyon szeretem a pirítóst, de sokáig nem volt pirítónk, így a serpenyős változatot készítem elég gyakran. Nyáron, ha van friss bazsalikomom, akkor az olajos kenegetés helyett a fokhagyma mellé egy levéllel szoktam rakni a sajt alá. Paradicsommal isteni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek