Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos bab navajo kenyérrel

Paradicsomos bab navajo kenyérrel
Paradicsomos bab navajo kenyérrel
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap ebédre nem készült semmi húsmentes, így magamról kellett gondoskodnom. A kenyér receptjét pont tegnap reggel láttam a "Jamie Amerikába" c. műsorban, ez az indiai naan kenyér és a mexikói tortilla átmenete.  Mivel nem emlékeztem pontosan a receptre, sütőpor nélkül csináltam, de úgy is nagyon finom volt. Most viszont megkerestem a receptet Jamie oldalán, úgyhogy ez már az "oridzsinál", garantáltan működőképes változat - bár a kukoricaliszt már az én újításom volt, nyugodtan lehet csak fehérliszttel készíteni. 
A babos cucc viszont az én fejemből pattant ki. Beleraktam mindent, amitől úgy gondoltam, valami mexikói feelinget kaphat, és bejött. Igaz, hogy csak magamnak készítettem, de a többiek is addig kóstolgatták, amíg el nem fogyott.

hozzávalók / 4 adag

A kenyérhez

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kenyér készítése:


  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, sütőport (és fűszernövényeket). 
  2. Csináljunk mélyedést a közepén, majd ebbe öntsük bele az olívaolajat a 150 ml meleg vízzel.
  3. Ha száraznak találjuk a tésztát, öntsünk még hozzá annyi vizet, amitől gyúrhatóvá válik.
  4. Addig gyúrjuk, amíg a tésztából egy szép "labdát" nem kapunk.
  5. Lisztezett felületen gyúrjuk még 5-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd egy tálban lefedve hagyjuk pihenni kb. 30 percig. 
  6. A tésztát osszuk 10 egyenlő méretű golyóra enyhén olajos kézzel, és lapítsuk ki őket. 
  7. Lisztezzük be egy kicsit, és addig pofozgassuk a tésztát, amíg kb. 1 cm vastag, nagyjából kör alakú nem lesz.
  8. Grillsütőn vagy teflon serpenyőben közepes lángon süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
  9. Tálalásig konyharuhával bélelt edényben tartsuk melegen.

A ragu készítése: 


  1. Kockázzuk fel a hagymát, majd kevés olajon pároljuk üvegesre.
  2. Ha ez kész, adjuk hozzá a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd az egészet öntsük fel kevés vízzel, és addig pároljuk fedő alatt, míg nagyjából meg nem puhulnak. 
  3. Ezután adjuk hozzá a darált paprikát, az őrölt paprikát, és 1-2 percig hagyjuk így főni. 
  4. Beleöntjük a babot, a kukoricát,  megkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és chilivel. 
  5. Főzzük további 5-10 percig.
  6. Díszítésként kevés sajtot reszelhetünk rá, és melegen, a kenyérrel együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 911
elküldve: 1
receptkönyvben: 159
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beks

Mióta szakács: 2010.08.16.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos babragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nuff
Nuff / Nuff Wed, 2011-03-09 11:57

Na ezt ki fogom próbálni :) Jól hangzik, amolyan egyszerű de nagyszerű TÁP :)

Sisi
Sisi / Sisi Thu, 2010-08-26 15:03

Megcsináltam a ragut egy kis módosítással és nagyon finom lett!
Tettem bele még friss paradicsomot és bacont is.

1462
finomliszt 40 dkg
kukoricaliszt 20 dkg
1 tk
sütőpor 2 ek
olívaolaj 6 ek
zöldfűszer 1 ek
fejtett bab 80 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
zöldpaprika 4 közepes db
paradicsom 2 kis db
csemegekukorica 10 dkg
csípős paprikakrém 2 kávéskanál
fűszerpaprika 2 kk
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint