r
Nosalty Logó

Kárpáti borzacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kárpáti borzacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5915 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 2804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk a levétől, teszünk hozzá egy tojást, 2-3 ek lisztet, 1-2 nagyobb gerezd fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a reszelt burgonyás masszában is úgy, hogy teljesen belepje. (Én egy evőkanál hátuljának segítségével szoktam ellapogatni rajta egyenletesen, úgy nekem könnyebb.)
  4. Bő, forró olajban kisütjük, ugyanúgy, mint a rántott húst, egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg szép piros és ropogós nem lesz. Ha megsült, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  5. A tejfölbe belereszelünk 2-3 gerezd fokhagymát (ízlés szerint), a még meleg húsra rákenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 430
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 93240
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Leginkább sült krumpli, vagy burgonyapüré illik hozzá. Mi újkrumplit szoktunk legyalulni és fritőzben megsütni, majd (miután leitattuk róluk a fölösleges olajat) megszórjuk só és tört feketebors keverékével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer rendeltük egy étteremben, s onnantól kezdve csak ezt ettük, minden alkalommal. Csakhogy a szakács egyre slendriánabb módon készítette el: hol a köret nem sült át, vagy épp csöpögött az olajtól, hol a sajt maradt le a hús tetejéről, hol a tejföl, hol a fokhagyma... Elegünk lett, elkészítettem inkább itthon és ez olyan lett, amilyennek (szerintünk) lennie kell. Egyik kedvenc fogásunk, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek