r
Nosalty Logó

Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól

Marti48
Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

709
Kalória
28.8g
Fehérje
111g
Szénhidrát
17g
Zsír
344.2g
Víz
17g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    688.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3710 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, krumplihámozóval meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és apróra felkockázzuk. A megtisztított hagymát elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk.
  2. 2 ek olívaolajon egy nagy serpenyőben, előbb félig megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Megszórjuk egy csipet provencei fűszerrel (ne ez domináljon), sózzuk, borsozzuk, pici barna cukorral ízesítjük, készre pároljuk.
  3. Most hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
  4. A spagettit olívaolajos (1 ek) vízben "al dente" megfőzzük, leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük. Előmelegített tányérokra szedjük, és rákanalazzuk a szószt. Gazdagon megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és frissen reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A hámozott californiai paprikás tésztát egy közkedvelt, német TV-szakács mutatta be egyszer köretként (ami különben nagyon finom), ez hozta az ötletet a mai spagetti szószhoz. Picit lecsó jellegű, de azért mégsem, mert a paradicsom dominál, és aki szereti, a jó sok, friss fokhagyma. A kertben szedett, illatos petrezselyem hatására csak nagyon pici provencei fűszerkeveréket adtam hozzá, és jó sok petrezselymet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...