Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Bettyke konyhájából

Pizza Bettyke konyhájából
Pizza Bettyke konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi olasz recept. Már évek óta ezt használom. Sosem csalódtam benne. Isteni finom, és a feltét mindenki ízlése szerint variálható.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, elkeverjük a sóval, cukorral, az olajjal és a liszttel. Dagasszuk addig, amíg a nyers tészta lággyá és kissé nyúlóssá válik.
  2. Formázzuk gömbölyűre, és hagyjuk meleg helyen 1 órára, hogy megkeljen. Szórjuk meg a munkafelületet liszttel, és osszuk a nyers, megkelt tésztát tetszés szerinti darabszámra, a készítendő adagok függvényében.
  3. Gyúrjuk át még egyszer a nyers tésztát, és nyújtsuk vagy lapítsuk kör alakú pizzalapnak megfelelő vékonyságúra. (Ha nem akarunk több kör alakú pizzát, akkor tepsiben négyzet alakúra is lapíthatjuk, 2 tepsi lesz belőle.)
  4. Tetszés szerint készíthetünk rá tejfölös vagy paradicsomos szószt, és a feltét is ízlés szerint variálható. Előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 496
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pizza alaptészta, kelt pizzatészta, alaptészta pizzához

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ddesy
Ddesy Sat, 2014-03-08 22:01

Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de a hozzávalókban van olaj, de a leírásban sehol nem keverjük bele. Én a leszitált lisztbe öntöttem és bedagasztotam. Remélem jól gondoltam.

Bettyke89
Bettyke / Bettyke89 Sat, 2014-03-08 22:20

Kedves Ddesy!

Igen jól gondoltad. Köszönöm, hogy szóltál. Véletlenül kifelejtettem miközben írtam. Javítottam is. Remélem finom lett a pizza. :)

Üdv: Betti

324
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 30 g
olívaolaj 3 ek
víz 6 dl
1 csipet
cukor 1 csipet