r
Nosalty Logó

Paleós csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paleós csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    497.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 6410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
  2. A csoki felét 20 dkg vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
  3. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet, majd az olvasztott csokit. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük, majd félrerakjuk pihenni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
  4. Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Közben elkészítjük a krémet: 2 dkg vajat, a kókusztejet, 1 ek kakaót és 5 dkg porcukrot homogén krémmé elkeverünk, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
  6. A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összemorzsoljuk, kakaóporral meghintjük, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.
  7. Megolvasztjuk a csoki másik felét, majd eloszlatjuk egy sütőpapíron, beborítjuk egy másik sütőpapírral, ellapítjuk, feltekerjük, és így a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, egyszerűen kitekerjük, így a csoki szép szilánkokra törik, és mehet is a torta tetejére. Legvégül pedig megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 22945
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

A recept a TV Paprika magazin 2011 decemberi számából származik, csak a hozzávalókat egy kicsit módosítottam. A karácsonyi asztal fő desszertje volt és mindenki dícsérte. Azt is megkaptam, hogy "Na mégsem vagy hülye a főzéshez!" Hát mondtamén, csak még a rutin hiányzik ;) Maga a süti nagyon tömény csokis, mint mondjuk egy Brownie (a tésztáját akár ahhoz is fel lehet használni), ezért nem a klasszikus tortaszelet méretében kell gondolkodni egy főnyi adagnál.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek