Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleós csokitorta

Paleós csokitorta
Paleós csokitorta
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a TV Paprika magazin 2011 decemberi számából származik, csak a hozzávalókat egy kicsit módosítottam. A karácsonyi asztal fő desszertje volt és mindenki dícsérte. Azt is megkaptam, hogy "Na mégsem vagy hülye a főzéshez!" Hát mondtamén, csak még a rutin hiányzik ;) Maga a süti nagyon tömény csokis, mint mondjuk egy Brownie (a tésztáját akár ahhoz is fel lehet használni), ezért nem a klasszikus tortaszelet méretében kell gondolkodni egy főnyi adagnál.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
  2. A csoki felét 20 dkg vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
  3. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet, majd az olvasztott csokit. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük, majd félrerakjuk pihenni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
  4. Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Közben elkészítjük a krémet: 2 dkg vajat, a kókusztejet, 1 ek kakaót és 5 dkg porcukrot homogén krémmé elkeverünk, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
  6. A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összemorzsoljuk, kakaóporral meghintjük, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.
  7. Megolvasztjuk a csoki másik felét, majd eloszlatjuk egy sütőpapíron, beborítjuk egy másik sütőpapírral, ellapítjuk, feltekerjük, és így a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, egyszerűen kitekerjük, így a csoki szép szilánkokra törik, és mehet is a torta tetejére. Legvégül pedig megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 973
elküldve: 9
receptkönyvben: 350
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Itmustbe

Mióta szakács: 2012.02.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lisztmentes csokitorta, paleo csokoládétorta, csokitorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reni23
Reni23 Sun, 2012-08-26 12:50

Sziasztok!

Elkészítettem a sütit és nagyon finom volt a tésztája (héj nélküli mandulát daráltam, valóban "olajosabb" volt a tészta, nem is volt baj, hogy nem olyan száraz:)). A krém magától nekem sem akart megdermedni egyébként, úgyhogy végül - a sok kakaó ellentételezésére - vanília pudingot főztem fel hozzá, és összekevertem a leírtakból készített krémmel. FINCSIIII... :)

Köszi a receptet!

Itmustbe
Itmustbe / Itmustbe Sun, 2012-08-19 10:03

Nem, a mandulaliszt a mandulaolaj préselése után visszamaradt szárazanyag őrleménye. De használhatsz őrölt mandulát is, akkor olajasabb lesz a tészta.

Little Rea
Little Rea Wed, 2012-02-15 11:11

Maga a tésztája nagyon finom lett, imádtuk:) De sajnos a krém nagyon nem akart megdermedni, így végül nem krémmel lett megtöltve, hanem házi cseresznyelekvárral:) Így is finom volt:)

Itmustbe
Itmustbe / Itmustbe Wed, 2012-02-15 14:54

Azt meghiszem :)
A krémmel még nekem is kísérletezgetnem kell, hogy mik a tökéletes arányok, de azért nekem múltkor nem volt gondom vele.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Sun, 2012-02-12 10:31

A hozzávalóknál van kókusztej, de a leírásban nincs benne hol használod (vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet) Mibe teszed a tejet???

639
mandula 25 dkg
étcsokoládé 40 dkg
xilit 15 dkg
vaj 20 dkg
tojás 4 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
vaj 2 dkg
kókusztej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
xilit 5 dkg