r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta szülinapra Olgitól

Németi Olga
Kinder pingui torta szülinapra Olgitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokirétegek

Egy kis extra

651
Kalória
9.3g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
27.3g
Víz
110.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
36.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Csokirétegek

Egy kis extra

Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Csokirétegek

Egy kis extra

Összesen 6495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Csokirétegek

Egy kis extra

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    473.7 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6206.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 6495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, és fokozatosan adagoljuk bele a lisztes-kakaós keveréket.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgás-lisztes keverékhez kis adagokban, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  5. A kész tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A mascarponéhoz kézi habverővel hozzákeverjük a mézet és a vaníliás cukrot.
  2. A tejszínhabot felverjük, de nem kell nagyon keményre, és kis adagokban a mascarponéhoz keverjük.

Csokirétegek

  1. A kockákra tördelt csokit a margarinnal megolvasztjuk. (Gőz fölött vagy mikróban alacsony teljesítményen, többször megkeverve kb. 2-3 perc alatt készül el.)
  2. A végén hozzákeverjük az olajat, és hagyjuk lehűlni.

Egy kis extra

  1. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk.
  2. Az alsó lapot megkenjük nutellával. A tejszínes krémet gondolatban elosztjuk: 2 nagyobb rész kell a lapokat megkenni, és hagyjunk keveset a torta bevonására. A nutellára jön egy adag tejszínes krém, amit szép egyenesre eligazítunk.
  3. A tejszínes krémre jön a kihűlt csoki kb. fele.
  4. A tortát most 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
  5. A csokirétegre jön egy újabb adag tejszínes krém, majd a második piskótalap. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel, és a csoki másik felével.
  6. Mikor elkezd a csoki megkötni, tetszés szerint rátesszük a dekorációt a kinder csokikból, és a gyertyákat is beleszurkáljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Kislányom 9. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek