r
Nosalty Logó

Gyors csokitorta Krisztitől

Takács Kriszti
Gyors csokitorta Krisztitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1377
Kalória
13.8g
Fehérje
119.5g
Szénhidrát
98.5g
Zsír
86.4g
Víz
237.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
84.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    591.1 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5590.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    518.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    120 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 8257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálban és alaposan elkeverjük. A tojást kézi habverővel habosra keverjük, majd óvatosan apránként hozzáadjuk az olajat, hogy sima keveréket kapjunk.
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliát, a vizet és jól elkeverjük. Mehet hozzá 3-4 részletben a lisztes keverék is, amit szintén alaposan keverjünk el.
  3. A sütőt légkeverésen előmelegítjük 180 C fokra. Egy kb. 30 cm-es kerek formát kivajazunk és kilisztezünk, hogy ne tapadjon bele a tészta.
  4. Beleöntjük a masszát és mehet is a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, ha még a közepe picit mozog. A kész tészta a browniehoz hasonlóan puha, szaftos kell, hogy legyen.

Krém

  1. Amíg a tészta sül, forró víz felett megolvasztjuk a csokit, amihez kevés tejszínt adunk, hogy krémes maradjon. Ha megvan, félretesszük hűlni. A vajat érdemes kivenni hamarabb a hűtőből, hogy puha legyen. Felkockázzuk és 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. Ha kihűlt a csoki, hozzáadjuk a vajhoz és elkeverjük. Átszitáljuk a porcukrot, a kakaót és 2-3 részletben a vajas masszába keverjük.
  3. Amikor a tészta kihűlt, megkenjük a tetejét a krémmel. A végén fahéjas cukorba forgatott diót tehetünk a tetejére, de használhatunk mandulát, csokireszeléket vagy gyümölcsöt is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek