Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta Fifi konyhájából

Palacsinta Fifi konyhájából
Palacsinta Fifi konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kollégiumi élet egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy bizony gyakran előfordul, hogy lopnak a hűtőből. Viszont engem az a tény, hogy ellopták a közös hűtőből a tojásomat és tejemet, nem tántorított el attól, hogy palacsintát egyek, így megalkottam a tojás- és tejmentes palacsintát.

hozzávalók / 4 adag

Palacsintatészta

Öntet

ajánlat

A palacsintát, ha banános vaníliapudinggal töltjük meg, és úgy önjük le, és szórjuk meg kókuszreszelékkel, tökéletes Fáraó palacsintát készíthetünk gyorsan, kevés hozzávalóból.

Én ebbe az öntetbe gyümölcsöket is szoktam mártogatni, pl. nagyon finom almával vagy naranccsal, de még banánra vagy szamócára öntve is remek desszert egy nyári napon. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintatészta

  1. A lisztet egy műanyag tálba rakjuk, és hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót.
  2. Még szárazon összekeverjük a három hozzávalót, majd szép lassan hozzáadjuk apránként a szénsavas ásványvizet. (Bár a hozzávalóknál fél liter ásványvizet írtam, nem kell bele mind, egy ideális sűrűségre kell keverni.)
  3. Csomómentesre egy kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat.
  4. A felmelegedett, kicsit kiolajozott serpenyőben kisütjük. Bár nincs benne tojás, tökéletesen összeáll. (Mivel én kollégiumban főzök, ahol eszközhiányban szenvedek, ezért palacsinta forgatóm sem volt, de annyira jó volt az állaga, hogy gond nélkül tudtam dobálva forgatni.)

Öntet

  1. Egy egyszerű bögrébe teavajat rakunk, és berakjuk a mikróba 10-15 másodpercig. Amikor kivesszük, teljesen megolvad, sőt fel is forr.
  2. A kakaóport belerakjuk, és hozzáadunk még a dupla annyi cukrot.
  3. Elkezdjük kevergetni, és egy csomós, sűrű massza lesz belőle.
  4. Egy pár milliliter csapvizet beleengedünk, és addig keverjük, amíg egy öntet-szerű csokoládémasszát nem kapunk.
  5. A palacsintákat kakaóval és fahéjjal megtöltjük, majd négybe hajtjuk, leöntjük az öntettel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fifi

Mióta szakács: 2014.06.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Palacsinta Kolesz Verzió, tejmentes palacsintatészta, tojásmentes palacsinta, palacsinta alaptészta tej és tojás nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katyoka
katyoka Sat, 2014-06-07 20:52

Es a szamoca megnevezes kifejezetten tetszik a multkori beszelgetesunk fenyeben. :)

katyoka
katyoka Sat, 2014-06-07 20:51

Latom bejott az oldal amit ajanlottam. Ha hires szakacs leszel, az elso konyvedben azert emlitsd meg kedvenc unokatesodat. Te ismered a farao palacsintat? Apukaddal ettem eloszor Szegeden egy kedvenc helyen. :)

fifi saiso
Fifi / fifi saiso Sat, 2014-06-07 21:03

Anyud csinálta nekem egyszer. Nála ismertem meg, az az egyetlen egy kaja amibe eltudom viselni a vaníliapudingot :)

229
finomliszt 6 evőkanál
ásványvíz 0.5 l
cukor 3 ek
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 4 ek
teavaj 1 ek
kókuszreszelék 3 ek
víz 5 ml