Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta ahogy HK készíti

Palacsinta ahogy HK készíti
Palacsinta ahogy HK készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet baracklekváros, kakaós, diós, mákos, túrós, esetleg rakott, nutellás, rakott mindegy csak legyen. Szerintem ez az az étel, amit mindenki szeret. A kicsit vastagabb tésztájú a kedvencem, jó hidegen, melegen egyaránt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk.
  2. Majd annyi vízzel engedjük fel, hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
  3. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 darab lesz. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 308
elküldve: 5
receptkönyvben: 224
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

klasszikus palacsinta, palacsintatészta, hagyományos palacsinta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2015-05-02 12:55

Ma ezt készítettem. Jó döntés volt! :)

zseeke60
zseeke60 Wed, 2012-11-07 19:20

Kedves HK! Az én családom is szereti a vastagabb palacsintékat, ezért a tészta készitésekor- a mennyiségétől függően- 2-3- dkg. élesztőt is teszek bele. Így pihentetem. Ha véletlenül maradna belőle, ez a fajta másnap is puha, könnyü. Üdv.

621
finomliszt 40 dkg
tojás 3 db
tej 7.5 dl
cukor 3 ek
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
szódavíz 2 dl