r
Nosalty Logó

Palacsinta ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Palacsinta ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    2261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 2603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 166 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, sóval és 1/2 dl tejjel elkeverjük, majd fokozatosan belekeverjük lisztet, hogy teljesen sűrű legyen, szinte alig keverhető.
  2. Ekkor lassan adagolva, a tejjel állandóan keverve, felhígítjuk palacsinta sűrűségűre. Kevés szódavizet is adhatunk hozzá, így kicsit könnyebb lesz a tésztája, belemorzsolunk egy kevés élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és kb 40 percig pihentetjük.
  3. Ha a pihentetés alatt túlzottan besűrűsödne, egy kevés tejjel vagy szódavízzel hígítjuk.
  4. Majd kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 454
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 318
  • Össznézettség: 366553
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsinta ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Én kezdő háziasszony voltam, amikor megtanultam a palacsinta készítését, ezzel a módszerrel nekem még soha nem volt csomós, nem is ragadt le, és persze nagyon finomak lesznek a palacsinták.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!