r
Nosalty Logó

Palacsinta ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Palacsinta ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    2261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 2603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 166 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, sóval és 1/2 dl tejjel elkeverjük, majd fokozatosan belekeverjük lisztet, hogy teljesen sűrű legyen, szinte alig keverhető.
  2. Ekkor lassan adagolva, a tejjel állandóan keverve, felhígítjuk palacsinta sűrűségűre. Kevés szódavizet is adhatunk hozzá, így kicsit könnyebb lesz a tésztája, belemorzsolunk egy kevés élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és kb 40 percig pihentetjük.
  3. Ha a pihentetés alatt túlzottan besűrűsödne, egy kevés tejjel vagy szódavízzel hígítjuk.
  4. Majd kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 388
  • Össznézettség: 307009
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Palacsinta ahogy Katharosz készíti
Katharosz 487 recept

Én kezdő háziasszony voltam, amikor megtanultam a palacsinta készítését, ezzel a módszerrel nekem még soha nem volt csomós, nem is ragadt le, és persze nagyon finomak lesznek a palacsinták.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Elmentem, ki fogom próbálni, én is manapság minden mód próbálom, hogy finom és vékony legyen, ne ragadjon le, és lehet, hogy ez lesz az igazi recept? Ki tudja, az ember lánya mindig tanul..:) Köszönöm, mentés próbálás.:) Éva-Anyóca

vadgesztenye

Én is ajánlom az éleszt?t a palacsintába! Már régen hallottam a barátn?mt?l, de úgy voltam vele, hogy biztos vastag lesz hiába csinálok vékony masszát, hát nem, nagyon finom vékony és gyenge marad a palacsinta. Hidegen is finomabb mint az éleszt? nélküli (már, ha marad bel?le) én poréleszt?t használok. Nagyon szépen sütött a palacsintád, és a rétesliszt nem csomósodik. Nem szoktam mérni a palacsinta hozzávalóit, de ezt MENTEM! Üvözlettel: Erzsi

Katharosz

Szia, én még Aputól láttam anno, hogy éleszt?t tesz a palacsintába, egyébként én sem szoktam kimérni a hozzávalókat, de, most lemértem a kezd? háziasszonyok miatt, nekik könnyebbség lehet. Üdv. Kati

maya53

Én poréleszt?t szoktam ebbe a tésztába, és nagyon szuper!!

Törölt felhasználó

Én is kipróbálom,köszi!

palice

Nagyon finom!

Katharosz

Köszönöm!

Hajós Enikő

Kezd? palacsintasüt?ként kérdezném,mennyi ideig és milyen lángon kell sütni?

Katharosz

Szia, elég magas h?fokon kell sütni, de azért ne füstöljön, amikor a fels? részén azt látod, hogy már szilárd, akkor lehet fordítani, és egy rövid id? alatt megsütjük a másik felét is, ezt úgy tudod ellen?rizni, hogy megrázod egy kicsit a palacsinta süt?t, ha ide - oda csúszkál már készen is van. Egy pár darab sütése után belejössz. Sok sikert. Üdv. Kati

Kinga76

Szia Katharosz! Ma elkészítettem ezt a tésztát, az éleszt? miatt picit tartottam t?le (féltem, hogy éleszt? íze lesz :)) de nagyon-nagyon finom lett, puha, könny? tészta! Picit több cukrot raktam bele, mert édesszájú a család és sima lisztet, mert rétes nem volt itthon. Nekem ez marad a favorit! köszönöm!

Törölt felhasználó

<a href="http://www.louisvuitton--outletstore.net/" title="louis vuitton outlet online">louis vuitton outlet online</a><br/> <a href="http://www.louisvuitton--outletstore.net/" title="louis vuitton store">louis vuitton store</a><br/> <a href="http://www.louisvuitton-lvpurses.com/" title="louis vuitton handbags">louis vuitton handbags</a><br/> <a href="http://www.louisvuitton-lvpurses.com/" title="louis vuitton purses">louis vuitton purses</a><br/> <a href="http://www.alouisvuittonhandbags2013.com/" title="louis vuitton bags">louis vuitton bags</a><br/> <a href="http://www.alouisvuittonhandbags2013.com/" title="louis vuitton purses">louis vuitton purses</a><br/> <a href="http://www.michaelkors--outlet2013.com/" title="michael kors outlet">michael kors outlet</a><br/> <a href="http://www.michaelkorsoutlet--2013.com/" title="michael kors">michael kors</a><br/> <a href="http://www.michaelkorsoutlet--2013.com/" title="michael kors bags">michael kors bags</a><br/> <a href="http://www.michaelkorsoutletonlinest.net/" title="michael kors outlet online">michael kors outlet online</a><br/> <a href="http://www.guccioutlet-purses.com/" title="gucci outlet online">gucci outlet online</a><br/> <a href="http://www.prada-outlet-onlines.net/" title="prada outlet">prada outlet</a><br/> <a href="http://www.outletchristianlouboutin13.com/" title="Christian Louboutin Outlet">Christian Louboutin Outlet</a><br/> <a href="http://www.outletchristianlouboutin13.com/" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a><br/> <a href="http://www.christianlouboutinshoesstore.com/" title="Christian Louboutin shoes">Christian Louboutin shoes</a><br/> <a href="http://www.guccioutlet-online2013.com/" title="gucci bags">gucci bags</a><br/> <a href="http://www.louisvuittonoutlet--2013.com/" title="louis vuitton">louis vuitton</a><br/> <a href="http://www.louisvuittonoutlet--2013.com/" title="Louis Vuitton Sale">Louis Vuitton Sale</a><br/> <a href="http://www.louisvuittonstore2013.com/" title="louis vuitton handbags">louis vuitton handbags</a><br/> <a href="http://www.louisvuittonstore2013.com/" title="louis vuitton store">louis vuitton store</a><br/> <a href="http://www.louis-vuitton--lv.com/" title="www.louisvuitton.com">www.louisvuitton.com</a><br/> <a href="http://www.louisvuitton27.org/" title="louis vuitton">louis vuitton</a><br/> <a href="http://www.louisvuitton27.org/" title="louis vuitton handbags">louis vuitton handbags</a><br/> <a href="http://www.louisvuittonoutlettall.com/" title="louis vuitton store">louis vuitton store</a><br/>

Törölt felhasználó

40 dk liszthez 5-6 tojás az nem sok? szerintem igen

Katharosz

Én, mindig így csinálom, így tanultam, több, mint 30 éve, nekem bevált! Üdv. Kati

Törölt felhasználó

1 nagyobb tojas fel kilo liszt " osszefogasara " elegendo ...az 5-6 tojasban levo feherje csak szilardit / kemenyit ...en is sokallom sot nem is lattam meg palacsinta receptet fel tucat tojassal . Az elesztot ido es takaritas megelozese erdekeben sutoporral helyettesitem . Cukor pedig leragad ( nekem legalabbis ) ...Gyonyoruen van kisutve !

Katharosz

Szia, én több, mint 30 éve így készítem, nekem nem volt még vele gondom, nagyon jó lesz az állaga és finom! A süt?por nem ugyan az, de csináld ahogy gondolod. Üdv. Kati

Kovács Ica

Dupla adaggal kipróbáltam els? nekifutásra.Nagyon finom lett.

Katharosz

Szia, örül?k, hogy ízlett az én változatom, a dupla adagból jó sok sok palacsintád lett? Üdv. Kati

KJ

Itt mindig dícsérni szoktak, de nekem ez nem jött be, pedig a kép gyönyör?, nagyon ínycsiklandozó. Sütéskor jópár elszakadt, az íze nekem nem az a megszokott kellemes palacsintaíz, érzetre száraz. Én maradok a sima lisztnél éleszt? nélkül.

Katharosz

Szia, nem tudom mi az oka hogy elszakadt és hogy száraz lett, én több, mint 30 éve így készítem és nem csak a képen néz ki jól, de az íze és az állaga is tökéletes, nem csak az nap, hanem másnap is! Persze ha neked úgy vált be csináld továbbra is úgy. Üdv. Kati

maya53

Biztos valamit nem jól csináltál!! Ez egy isteni fonom recept. !!!

Törölt felhasználó

Miért kell éleszt? a palacsinta tésztába? MIT csinál vele?

Katharosz

Könnyebbé és puhábbá teszi, én mindig így csinálom!

suzuki65

Elkészítettem! Isteni!

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült. Igazán könny? a tésztája az éleszt?t?l és egyáltalán nem csomós. Köszönöm a receptet. Ezentúl mindig így fogom csinálni. Én 3 tojást tettem bele és a serpeny?t - teflonos - egyáltalán nem olajoztam.

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett! Köszi

szandravasi

Szia! Esetleg éleszt? helyet lehet szódabikarbónát tenni? Köszönöm

Katharosz

Szia, én úgy nem próbáltam, kezd? háziasszony korom óta így készítem. Üdv. Kati

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek