r
Nosalty Logó

Omlett spárgával (Omlett 1.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlett spárgával (Omlett 1.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást habosra felverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A vajat egy 15-20 cm átmérőjű serpenyőben felhevítjük, és amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a felvert tojást. Közepes tűzön süssük a tojást, és ha kell villa segítségével egyengessük el, vagy néha rázogassuk meg. A lényeg az, hogy ne kavarjuk össze.
  3. Amikor az omlett alja megsült, de a teteje még lágy, szórjuk meg reszelt sajttal, majd helyezzük rá a kifőtt (még meleg) spárgát.
  4. A serpenyőben hajtogassuk össze, és tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19233
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazság az, hogy nálunk a vasárnapi reggeli mindig későn van, és az szinte mindig tojás. Általában rántotta formájában kerül a tojás az asztalra. Mivel ezért már számos kritika ért, így már csak azért is sportot űzök a vasárnapi reggeliből. A tojás ételek egyik variációját készítettem most a változatosság kedvéért. Az omlett készíthető más zöldségekkel is pl. cukkini, padlizsán. Az étel a Szakácsok Könyve alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek