r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsános rakott tortellini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 598 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    641 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A krumplit meghámozzuk, 2 cm-es karikára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha puha akkor egy kevés olívaolajon megpirítjuk.
  3. A hagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük.
  4. A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe dogjuk, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Felkockázzuk.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  6. Ha a hagyma megdinsztelődött, a padlizsánt kinyomkodjuk, a hagymához tesszük és megpirítjuk (esetleg még egy kis olívaolajat tegyünk hozzá). Ha megpuhult, rátesszük a felkockázottparadicsomot és az apróra vágott bazsalikomot és addig főzzük amíg a saját levét el nem főtte. Sóval, borssal és egy kis cayenne-borssal ízesítjük.
  7. A megfőtt tésztát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a paradicsomos padlizsánt, belekeverjük a sajt felét és hozzáadjuk a megpirított burgonyát.
  8. A tetejére szórjuk a maradék sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17769
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor első alkalommal csináltam ezt az ételt és a negyedik lábasban is valamelyik alkotórészét kevergettem nagyon reméltem, hogy az íze kárpótolni fog a sok mosogatásért. Így utólag mondhatom, hogy megéri. Kezdőknek is ajánlom, ugyanis elronthatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek