r
Nosalty Logó

Padlizsános makaróni sok sajttal átsütve

Marti48
Padlizsános makaróni sok sajttal átsütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

364
Kalória
20.6g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
25g
Zsír
280.3g
Víz
34g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    807 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk. Hosszában vékonyan felszeleteljük, majd ezeket a szeleteket felkockázzuk. A fokhagymát szintén.
  2. Egy nagyobb teflon serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat, és ebben állandó kevergetés és rázogatás közben megsütjük a vékony padlizsánkockákat. Sózzuk, borsozzuk (aki szereti, ne sajnálja). Legvégén hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük.
  3. Bő vízben készre főzzük a makarónit, leszűrjük, leöblítjük, és hozzákeverjük a padlizsánhoz.
  4. Megszórjuk a finomra reszelt friss parmezán 2/3-val, a tetejére rakjuk a felkarikázott paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal és egy kis morzsolt kakukkfűvel.
  5. Spricceljünk a paradicsomokra olívaolajat, szórjuk meg a maradék padlizsánnal, és toljuk előmelegített sütőbe ca. 20 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egészen mást szándékoztam vacsorára készíteni, de a férjem meglepett egy csodás sajtreszelővel, igazi profi, fiókos szépség... Természetesen be kellett avassam, így gyors elhatározással ezt a Pasta étket improvizáltam meglévő padlizsánból. Nem gondoltam, hogy ilyen finomra sikerül! És gyorsan elkészült, ez sem mellékes dolog, legalábbis időnként. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek