r
Nosalty Logó

Olajbogyós spagetti Mártitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Olajbogyós spagetti Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 1256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1079 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet egy ek olívaolajjal felforraljuk, és megfőzzük benne a spagettit. ("al dente"). Leszűrjük, leöblítjük meleg vízzel, majd egy nagy fedővel letakarjuk.
  2. A megmosott paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk. A paprika felet, a póréhagymát és az olajbogyókat vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát pépesítjük.
  3. Felforrósítjuk a másik ek olívaolajat, és az összes zöldséget megpároljuk rajta. Pici vizet öntünk alá, és hozzákeverjük a paprikakrémet. Sózzuk-borsozzuk. Lassú tűzön pároljuk készre. Közben reszeljük meg a parmezánt.
  4. Pár csepp olívaolajat kenjünk szét egy kisebb tepsiben, és tegyük rá a megfőzött tésztát. Sózzuk, megszórjuk a parmezán felével, majd ráborítjuk a szószt, ezt elrendezzük úgy, hogy az egész felületet befedje. Előmelegített sütőbe toljuk, és felforrósítjuk. Ekkor rászórjuk a parmezán másik felét, és olvadásig hagyjuk a sütőben. Vigyázat, nem sütjük, csak melegítjük a tésztát!
  5. Előmelegített tányérokon tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 835
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.

Ajánló

Szerintem így is karakteres ízű, de készíthető mediterrán fűszerek hozzáadásával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajbogyós spagetti Mártitól
Marti48 317 recept

Egyre finomabb és zamatosabb a paradicsom, erre alapoztam a mai, könnyűnek mondható spagetti előállítását. A kétféle olívabogyó ott  volt a hűtőben, így született meg ez, az augusztusi hőséghez jól passzoló, friss "Pasta" változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek