r
Nosalty Logó

Padlizsános gombakrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Padlizsános gombakrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 1057 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat vágjuk ketté, és sütőben a vágott felére fektetve süssük kb. 25-30 percig.
  2. A tojásokat főzzük meg, hogy keménytojás legyen.
  3. A gombát vágjuk apróra, és 4-5 percig pároljuk.
  4. A sült padlizsánok belsejét kaparjuk ki, és adjuk hozzá az apróra vágott keménytojást, a párolt gombát, a tört fokhagymát, a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg pici olívaolajjal. Az egészet botmixerrel dolgozzuk össze.
  5. Érdemes már a fogyasztás előtti napon összeállítani, így az ízek jobban összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1368
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános gombakrém
Gombagasztro 357 recept

A hagyományos padlizsánkrém is nagyon finom, és bármikor bármilyen mennyiséget el tudok fogyasztani, de megéri kipróbálni a gombás változatát is! Elcsodálkozunk majd, hogy ez is milyen ízletes, és csak esszük, esszük, nem bírjuk abbahagyni! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek