Nosalty Logó

Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Ezen a képen: Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 104 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 312 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 20 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129457.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    129215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 104 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388373.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    387645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 312 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25202.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    25155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 20 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A sütéshez

  • 100 dkg (durva szemű tengeri)

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
  2. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
  3. Közben a joghurtot lecsepegtetjük: finom szövésű gézkendőbe tesszük, összefogjuk, felkötjük (mondjuk a mosogatócsapra) és hagyjuk lecsöpögni.
  4. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
  5. Hozzáadjuk az olívaolajat, a visszamaradt krémes joghurtot, citromlevet facsarunk rá, és sóval, borssal ízesítjük.
  • Sűtés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 70747
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A padlizsánkrémnek ezernyi variációja létezik: mondhatnánk, ahány ház, annyiféleképpen készül. Persze azért megvannak a fő irányvonalak, de azon belül kerülhet a krémbe sok minden (pl bazsalikom, szardellafilé, sült paprika). Ezúttal joghurtos verzió készült a konyhámban, és kipróbáltam egy új sütési módszert is (amiről a Bűvös Szakácson olvastam).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Egyszer?, de mégis számomra különleges ízvilágú padlizsánkrém:) köszönöm a receptet! Anna

Törölt felhasználó

Életem els? padlizsánjából ez a krém készült el. "Sajnos" nem maradt bel?le egy falat sem holnapra. Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Purpur kenyeret ettem hozzá és friss salátamixet. Ritka finom estebéd. :)

Törölt felhasználó

jaj végre, valami finom, amib?l kimaradhat a fokhagyma :DD

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!