r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)

Petra
Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A sütéshez

  • 100 dkg (durva szemű tengeri)
104
Kalória
2.7g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
154.2g
Víz
5.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

Összesen 20 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129457.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    129215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388373.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    387645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25202.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    25155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 20 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
  2. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
  3. Közben a joghurtot lecsepegtetjük: finom szövésű gézkendőbe tesszük, összefogjuk, felkötjük (mondjuk a mosogatócsapra) és hagyjuk lecsöpögni.
  4. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
  5. Hozzáadjuk az olívaolajat, a visszamaradt krémes joghurtot, citromlevet facsarunk rá, és sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 120 p

A padlizsánkrémnek ezernyi variációja létezik: mondhatnánk, ahány ház, annyiféleképpen készül. Persze azért megvannak a fő irányvonalak, de azon belül kerülhet a krémbe sok minden (pl bazsalikom, szardellafilé, sült paprika). Ezúttal joghurtos verzió készült a konyhámban, és kipróbáltam egy új sütési módszert is (amiről a Bűvös Szakácson olvastam).

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...